İZMİR – Toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan hakları ödenmeyen Çiğli Belediyesi’nde memurlar iş bırakarak eylem yaptı.
Toplu iş sözleşmesinden kaynaklanan hakları ödenmeyen Çiğli Belediyesi’nde, memurlar iş bırakarak eylem yaptı. Belediye binası önünde bir araya gelen belediye çalışanları, “Toplu sözleşme hakkımıza sahip çıkıyoruz” pankartı açtı. Kentte bulunan siyasi parti ve kurumların temsilcilerinin de katılarak destek verdiği eylemde açıklama yapan Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (TÜM BEL-SEN) İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Nihat Filiz, sabırlarının tükendiğini, alın terlerine sahip çıkmak için iş bıraktıklarını söyledi.
Aylardır süren iyi niyetli bekleyişlerinin zulme döndüğünü söyleyen Filiz, “Bizler, Çiğli Belediyesi emekçileri, bu kentin kalbiyiz, damarlarıyız, nefesiyiz. Gündoğumundan gece yarılarına kadar bu kentin düzeni, temizliği ve hizmeti için ter döken biziz. Ama biz bu kenti yaşatırken, belediye yönetimi bizi yok sayıyor, görmezden geliyor. ‘Ödenek yok, bütçe yetersiz’ diyorlar. Bu sözler artık Çiğli Belediyesi emekçilerine inandırıcı gelmiyor. Bütçe bir tercihtir. Ve bu tercihte, emekçinin maaşı ve TİS alacağı bütçenin ilk kalemi olmalıdır” diye konuştu.
EYLEMLER DEVAM EDECEK
Yaşananların vicdansızlık, vurdumduymazlık, emeği yok saymak olduğunu dile getiren Filiz, “Biz, sadaka ya da merhamet istemiyoruz. Biz, bedel ödeyerek, mücadeleyle kazandığımız yasal hakkımızı, TİS alacaklarımızı talep ediyoruz. Bu hak pazarlık konusu yapılamaz, keyfi olarak ertelenemez. Belediye yönetimi şunu iyi bilmelidir ki: TİS alacaklarımız ödenene kadar bu mücadele bitmeyecek. Çiğli Belediye Yönetimine son kez uyarıyoruz. ‘Para yok’ bahanesini bırakın. Emekçinin alacağı tasarruf kalemi değildir. Tüm gereksiz, şatafatlı harcamalarınızı durdurun. Kaynakları doğru yere, yani emekçiye yönlendirin. Bugün işi durdurduk. Yarın, Çiğli’de tüm hizmeti durdururuz. Çünkü geçim derdine mahkûm edilmek, alın terimizin gasp edilmesine sessiz kalmak bizim kaderimiz değildir” ifadelerini kullandı.
Filiz, memurların toplu iş sözleşmesinden doğan haklarının ödenmemesine devam edilmesi durumunda, eylemlerinin de devam edeceğini söyledi.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***








































