İSTANBUL – CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde toplanmak isteyen yurttaşlar, polis barikatını aştı, ses çıkarma eylemleriyle ablukayı protesto etti.
CHP İstanbul Gençlik Kolları, İstanbulluları saat 23:00’te, yönetimi görevden alınan İstanbul İl Başkanlığı binasına çağırdı. Çağrının ardından Valilik, İstanbul’un 6 ilçesinde 10 Eylül tarihine kadar basın açıklaması, miting, yürüyüş ve etkinlikleri yasakladı. Çağrı sonrası İl Başkanlığı çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alındı, polis binaya giden yolları kapattı. Yer yer polis ve yurttaşlar arasında arbedeler yaşandı.
İl binasının önünü barikatlarla kapatan polis, yurttaşların geçişine izin vermedi. Bir süre sonra polis barikatını aşan yurttaşlar ve partililer, il binasına yaklaştı.
İstanbul’un çeşitli semtlerinde de tencere tavalı protestolar gerçekleştirildi. Yurttaşlar yaşananları ıslık, alkış, düdük ve tencere tavalarıyla pencerelerinde protesto etti.
Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***