CHP Grup Başkanvekili Murat Emir de, “Yargı görevini yapan kişi hukuku sürekli olarak çiğneyip düşman ceza hukuku uyguluyorsa, bir gün hesap vereceğini söylemek bizim görevimizdir Akın Gürlek!” dedi.
CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, “Türkiye’nin birinci partisi Cumhuriyet Halk Partisi’nin her bir neferi, her türlü soruşturmaya ve saldırıya karşı Genel Başkanımız Özgür Özel’in yanında dimdik durmaya hazırdır. Korkmayız! Yılmayız! Kararlıyız!” ifadelerini kullandı.
Özgür Özel’den Akın Gürlek’e: Akın sert kayaya çarptın oğlum! Gelip darmadağın ederim, aklını başına topla, tepemin tasını attırma!
Özel ne demişti?
CHP lideri Özel, dün İstanbul Gaziosmanpaşa’daki CHP mitinginde, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hakan Bahçetepe‘nin de aralarında olduğu CHP’li 5 belediye başkanının İBB soruşturması kapsamında tutuklanması üzerinden İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek’e sert tepki göstererek, şunları söylemişti:
“Akın, sert kayaya çarptın oğlum! Akın, sert kayaya çaptın! Sabrımızın sonundayız, Saraçhane’deki kararlılığımızla söylüyorum. Gelirim, darmadağın ederim, aklını başına topla. Efendi gibi geliyoruz, eylemimizi yapıyoruz, dağılıyoruz ama tepemin tasını attırma, dağılmamak üzere toplanırız. Buradan Sayın Erdoğan’a da söylüyorum, AK Parti’de aklını başına alacak kim varsa söylüyorum. Buradan sonra bu işin sonu kötü, alın bunu buradan!”