Serbest Görüş Haber Merkezi
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, 6 Haziran Cuma akşam saatlerinde elektrik çarpması sonucu kalbi duran, 70 dakikalık müdahale sonucunda yeniden hayata döndürülen Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek‘in sağlık durumuna ilişkin olarak son bilgileri paylaştı. 112 acil ekiplerinin tahmini 20-25 dakika müdahalede bulunduktan sonra hastaneye getirilen Zeyrek’e müdahalenin burada da 50 dakika sürdüğünü açıklayan Prof. Dr. Topçu, “Tüm yoğun bakım tedavileri olması gerektiği gibi devam ediyor” dedi.
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel de Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek’in sağlık durumu hakkında doktorlarından bilgi aldıktan sonra yeniden kameraların karşısına geçti.
Havuzda arıza meydana geldi, makine dairesinde elektrik akımına kapıldı
Hastanede Zeyrek’i ziyaret eden Özel’in aktardığına göre, Kurban Bayramı’nın birinci günü saat 23.30 sularında gerçekleşen kazada Zeyrek, yaşadığı site içindeki havuzda meydana gelen teknik bir sorun nedeniyle makine dairesine indi. Zeyrek, burada elektrik akımına kapıldı. Olayın ardından dakikalar içinde bölgeye ulaşan sağlık ekipleri, ilk müdahaleyi olay yerinde gerçekleştirdi. Ardından Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi’ne sevk edilen Zeyrek’e burada 70 dakika boyunca kalp masajı uygulandı ve nabzı yeniden alındı.
Özel, gazetecilere yaptığı ilk açıklamada, “Şu anda kalbi oldukça iyi bir şekilde atıyor, bir destek olmadan çalışıyor. Hepimizin ümidi şudur, hepimizin ümidi bir mucizenin gerçekleşmesi. Aslında mucize 70 dakika sonra kalbin çalışmasıyla gerçekleşti” dedi.
TIKLAYIN – Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’i elektrik çarptı, yoğun bakıma alındı: Durumu ağır
Özel, ikinci açıklamasında “Ferdi Başkan’ın durumu şu an stabil ve iyiye gidiyor. Tabii tehlikenin atlatıldığını söylemek için erken. Sabırlı olmak lazım” diye konuştu.
TIKLAYIN – Elektrik akımına kapılan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı’nın kalbi 70 dakika sonra tekrar çalışmış; “Ümidimiz bir mucize daha!”
Bugün öğle saatlerinde hastanenin başhekimi, hemen ardından da CHP lideri bir açıklama yaptı.
Prof. Dr. Topçu ilk müdahaleyi anlattı
Prof. Dr. Topçu, Başkan Zeyrek’e yapılan ilk müdahalelerle ilgili şu bilgileri verdi:
“Evinde bulunan havuzun yanındaki motordan, motorun çevresindeki sudan kaynaklanan, kaçak elektrikten kaynaklanan bir elektrik çarpması nedeniyle 112 ekiplerinin müdahalesi tarafından yaklaşık 20-25 dakika olduğunu tahmin ettiğimiz süre sonrasında yine temel yaşam desteği kullanılarak hastaneye getirildi. Biz burada geldiği dakikadan itibaren sürekli canlandırma işlemlerine devam ettik. Israrla ve düzenli işlem sonrasında 50. Dakikada yanıt aldık, kalp ritminde bir dönüş sağlandı. Bu dönüş kaliteli bir dönüştü. Yani vücutta tansiyon oluşturabilecek bir dönüştü. Kendisini vakit kaybetmeden yoğun bakıma aldık.”
Özgür Özel: Yaşamakta olduğumuz mucize…
Ardından söz alan CHP lideri, “Değerli arkadaşlar Sayın Başhekimimizin şahsında Celal Bayar Üniversitesi Hastanesi’ndeki tüm sağlık emekçilerine teşekkür ediyoruz. 112 Acil Servisimize ve Manisa’daki tüm kamu görevlilerine Sayın Valimizin şahsında teşekkür ediyoruz” diyerek devamında da şunları kaydetti:
“Dün olay gerçekleştiği andan itibaren Manisa’da herkes yüreği ağzında, gözü uykusuz Ferdi Başkan’ın sağlık durumunu takip ediyor. Sizler de izlediniz, 10 binlerce kişi hastaneye doğru yöneldi. Hastane bahçesini sabaha kadar binlerce insan terk etmek istemediler. Manisa’nın bir evladı ve sevmeyenin olmadığı, kendisine oy vermeyenin bile gelip özür dilediği, üzüntü beyan ettiği, herkesle barışık, özellikle de yoksullardan, toplumun bütün kırılgan kesimlerinden bugüne kadar çok dua almış. Emin olun yaşamakta olduğumuz mucizenin bence en önemli sebebi de o. Öyle 70 dakika kalp masajı ve hiç cevap vermeyen bir kalbin 70 dakika sonra çalışmaya başlaması gerçekten bir mucize. Ne oluyorsa vatandaşlarımızın, Ferdi Başkan’ın dokunduğu yoksulların, çocukların, garibanların duasıyla oluyor. O yüzden dualarını kimse eksik etmesin.”
“Her gelen haber bir öncekinden iyi”
“Şunu söyleyebilirim, hocanın tüm açıklamalarının yanı sıra yapılması gereken her şeyin yapıldığını ve en iyi şartların sağlandığını biliyoruz. Her birkaç saatte bir de daha iyi bir haber alıyoruz. Bu, ‘Her şey yoluna girdi, bundan sonra çok iyi olacak’ demek değil elbette. Orada ihtiyatlı konuşmak ve bir umudu muhafaza ederek beklemek durumundayız. Ama her gelen haber bir öncekinden daha iyi geliyor. Biz de Ferdi Başkan’ı tanıyoruz, Çocukluğundan beri bütün Manisa’nın tanıdığı arkadaşımız. Çok dirençlidir, çok inançlıdır, çok kararlıdır. Kolay kolay bir işin peşini bırakmaz. Sanki biz ilk kez böyle bir tablo yaşıyoruz ama Ferdi’nin tedaviye verdiği reaksiyon, doktorlarımızın verdiği bilgiler bizim normal hayatta yaşadığımız Ferdi’nin reaksiyon biçimleri ile uyumlu. O yüzden iyi olacak. Başta siyasi partilerin genel başkanları, sayın bakanlar olmak üzere arayan soran herkese, yurt dışındaki ziyaretlerini, çalışmalarını, toplantılarını, tatillerini kesip Türkiye’ye dönenlere, Manisa’ya Türkiye’nin dört bir yanından gelenlere, yolda olanlara ayrı ayrı teşekkür ediyoruz. Bu zor günü hep birlikte atlatacağımızı ümit ediyorum. Dualarınızı esirgemeyin. Teşekkür ederiz.”