Yeni Anayasa için kurulan 10 kişilik komisyona Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlık edecek.
Türkiye gazetesinin haberine göre, Cumhurbaşkanı’nın katılmadığı toplantılarda da süreç ekip hâlinde istişareli bir şekilde yürütülecek. Ekibe Cumhurbaşkanı Erdoğan’a vekaleten Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz veya AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Hayati Yazıcı başkanlık edecek.
Anayasa yazım sürecinde akademik katkıyı artırmak amacıyla, konunun uzmanı hukukçulardan ve anayasa profesörlerinden oluşan bir çalışma grubu da oluşturulacak. Akademisyen grubunun teknik dilin sadeleştirilmesi, toplumsal uzlaşının artırılması ve uluslararası hukukla uyumlu bir metin hazırlanması gibi konularda aktif görev alması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Vekilleri Efkan Âlâ, Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz ve Ömer Çelik, AK Parti Meclis Grup Başkanı Abdullah Güler, Meclis Grup Başkan Vekilleri Özlem Zengin, Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Bahadır Yenişehirlioğlu yer alacağı komisyonun çalışmaları Kurban Bayramı sonrası hızlanacak.