CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Donald Trump’tan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu tutuklamak için izin istediğini yeniledi.
Özel “Erdoğan, İmamoğlu’nu tutuklamadan önce Trump’a soruyor. Trump ‘sakıncası yok’ deyince, tutuklamayı gerçekleştiriyor” dedi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ile berabrindeki heyeti partisinin genel merkezinde ağırladı.
TÜRKİYE’NİN DIŞARIYA ŞİKAYET EDİLMESİ ELEŞTİRİLERİNE YANIT
Özel, hak ihlalleri ve demokrasinin askıya alınması gibi sorunların sadece bir ülkenin iç işi olmadığını, tüm dünyayı ilgilendirdiğini vurguladı.
Demokrasinin insanlığın ortak kazanımı olduğunu ve serbest seçimlere yapılan müdahalelerin dünya demokrasisi için gerileme anlamına geldiğini belirtti.
YURT DIŞINDAKİ ÇALIŞMALARI VE ELEŞTİRİLERE CEVABI
CHP’nin yurt dışındaki faaliyetlerinden bahsederek, Türkiye’nin haklı tezlerini (Kıbrıs, Azerbaycan, Filistin, Eurofighter) savunduğunu ve zaman zaman eleştiri aldığını söyledi.
Ancak, Türkiye’de sandığın kaldırılması gibi antidemokratik uygulamaları uluslararası basına anlatmaya devam edeceğini ve bu konuda geri adım atmayacağını vurguladı.
İKTİDARA YÖNELİK ELEŞTİRİLER VE MEYDAN OKUMA
Özel, iktidarın yarattığı “vasata” teslim olmayacaklarını, onların ipleriyle siyaset yapmayacaklarını ve her türlü hegemonyayı yıkacaklarını ifade etti.
Serbest Görüş:
İlk girdikleri seçimlerde 23 yıllık iktidarı nasıl değiştirdiklerini hatırlatarak, iktidarın kendilerini daha yakından tanıyacağını belirtti ve daha fazla “suç işlemeden” demokrasi zeminine dönmeye çağırdı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***