Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) kurucularından ve Türkiye’de tekstile yön veren isimlerden Osman Boyner, 99 yaşında hayatını kaybetti. Boyner, bugün Teşvikiye Camii’nde öğle namazına müteakip düzenlenen cenaze töreniyle sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine iş dünyasından pek çok isim katıldı. Törenine ardından sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşınana Boyner, defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na götürüldü.
25 Nisan Cuma günü hayatını kaybeden Osman Boyner, bugün öğle namazını müteakip Teşvikiye Camii’nden son yolculuğuna uğurlanarak Zincirlikuyu’daki aile mezarlığına defnedildi.
Boyner’in cenaze törenine; çocukları Cem Boyner, Ayşe Boyner, Elif Boyner’in yanında İstanbul Valisi Davut Gül, Altınyıldız CEO’su Yavuz Sökün, Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç, eski Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan, eski Galatasaray Kulübü Başkanı Faruk Süren, TAV Havalimanları Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, İstanbul Modern Yönetim Kurulu Başkanı Oya Eczacıbaşı, Fiba Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar, Hasan Cemal, Tayfun Beyazıt, İsmet Berkan, Zafer Mutlu gibi isimler katıldı.
Cenazeye katılanlar arasında; Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Başkanı Önder Turhan, TÜSİAD Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Ömer Aras‘ın yanı sıra Polisan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tayfun Bayazıt, Eren Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren, Odunpazarı Modern Müze’nin (OMM) Kurucusu iş İnsanı Erol Tabanca, Orjin Grup kurucularından Zafer Yıldırım, Sabancı Holding Finansal Hizmetler Grup Başkanı Haluk Dinçer, Mudo CEO’su Ömer Taviloğlu, Beymen Grup CEO’su Elif Çapçı, Sportive CEO’su Zeynep Selgur, iş insanı Osman Çarmıklı, Roman Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Toplusoy, Roman Kreatif Direktörü Suzan Toplusoy ile Twigy Terteks Yönetim Kurulu Başkanı ve Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sinan Öncel, iş insanı Sedat Aloğlu da yer aldı.
Cenaze törenine; Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Nevbahar Koç, Beymen Group, Altınyıldız A.Ş, Aliye-Süleyman Simavi, Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş ve Aylin-Zeki Koen çelenk gönderen isimler arasındaydı.
Cem Boyner ile İstanbul Valisi Davut Gül
Koç Holding Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Rahmi Koç
Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı
Cem Boyner

DEM Parti Diyarbakır Milletvekili Cengiz Çandar
Törenin ardından Osman Boyner’in tabutu torunları ve diğer sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Boyner, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda yer alan aile kabristanına defnedilecek.
Osman Boyner kimdir?Ali Osman Boyner, 13 Temmuz 1926 yılında Kastamonu’nun Tosya ilçesinde doğdu. Babası Osman Feyzi Boyner bir iş insanıydı. Akile, Ruhiye ve Güzide adlarında üç kardeşi olan Boyner, eğitimine İstanbul’da başladı. Sultanahmet Ticaret Lisesi’ni bitirdikten sonra Yüksek Ticaret Okulu’ndan mezun oldu. 1952 yılında Ahmet Sadıkoğlu, Hasan Boyner ve Fazıl Boyner ile birlikte Altınyıldız firmasını kurdu. Şirket, 1956’da ilk ihracatını gerçekleştirerek Türk kumaşının dünya pazarında tanınmasında önemli bir rol üstlendi. 1960’ların sonlarında, Türkiye’de henüz gelişmemiş olan hazır giyim sektörüne girmeye karar veren Osman Boyner, modacı arkadaşı Kerim Kerimol ve İtalyan moda evi sahibi Silvano Corsini ile iş birliği yaptı. Bu iş birliğiyle Beymen markasının temelleri atıldı. İlk Beymen mağazası 1971 yılında İstanbul Şişli’de açıldı. Başlangıçta erkek koleksiyonu ile dikkat çeken Beymen, zamanla kadın koleksiyonunu da geliştirdi ve 1985’te spor giyim anlayışına farklı bir soluk getiren Beymen Club koleksiyonunu da bünyesine kattı. Ali Osman Boyner, yalnızca başarılı bir girişimci değil, aynı zamanda toplumsal sorumluluk sahibi bir figürdü. TÜSİAD’ın kurucuları arasında yer aldı ve 2010 yılına kadar Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürdü. Eşi Ayten Boyner ise 2021 yılında hayatını kaybetti. TIKLAYIN | Türk tekstil ve moda dünyasının efsane ismi Osman Boyner hayatını kaybetti TIKLAYIN | Cem Boyner, babası Osman Boyner’e aile fotoğraflarıyla veda etti: Hey gidi koca yorgun savaşçı… |