İngiltere Başbakanı Keir Starmer bugün Ukrayna’ya destek toplamak amacıyla düzenlenen sanal toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in “er ya da geç” masaya oturmak zorunda kalacağını söyledi.
Starmer sanal zirveye katılan yaklaşık 25 lidere, “Benim hissim (Putin’in) er ya da geç masaya gelip ciddi bir tartışmaya girmek zorunda kalacağı yönünde” dedi.
Downing Street tarafından yapılan bir çağrıyla düzenlenen görüşmelerin amacı, katılımcı ülkeleri Ukrayna’daki nihai ateşkesi korumaya istekli bir koalisyona katılmaya teşvik etmek.
Starmer müttefiklere toplantının üç noktaya odaklanacağını söyledi: “Ukrayna’yı güçlendirmek, istekli bir koalisyon aracılığıyla imzalanacak anlaşmayı savunmaya hazır olmak ve bu kritik zamanda Rusya üzerindeki baskıyı sürdürmek”.
Starmer, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’nin 30 günlük koşulsuz ateşkesi kabul ve taahhüt ettiği için Ukrayna’nın barıştan yana olduğunu gösterdiğini söyledi.
Starmer, “Geciktirmeye çalışan Putin… Eğer Putin barış konusunda ciddiyse, bence çok basit, Ukrayna’ya yönelik barbarca saldırılarını durdurmalı ve ateşkesi kabul etmeli, dünya da bunu izliyor” diye ekledi.
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***