AFP
ABD Başkanı Donald Trump Çarşamba günü, Putin’le yaptığı yaklaşık 90 dakikalık bir telefon görüşmesinin ardından ikilinin Ukrayna’da barışı görüşmek için Suudi Arabistan’da biraraya gelebileceğini söyledi.
Trump Oval Ofis’te gazetecilere yaptığı açıklamada, “Nihayetinde bir araya gelmeyi umuyoruz. Aslında, onun buraya gelmesini bekliyoruz, ben oraya gideceğim ve muhtemelen ilk kez Suudi Arabistan’da buluşacağız, Suudi Arabistan’da buluşacağız, bir şeyler yapıp yapamayacağımızı göreceğiz,” dedi.
Trump, toplantı için bir tarihin henüz belirlenmediğini ancak çok uzak olmayan bir gelecekte gerçekleşeceğini sözlerine ekledi. Trump, Suudi Veliaht Prensi Muhammed bin Selman için de “Veliaht Prensi tanıyoruz ve bence görüşmek için çok iyi bir yer olur.” ifadelerini kullandı.
Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov ise Çarşamba günü yaptığı açıklamada Putin’in Trump’ı ve yönetiminden yetkilileri Ukrayna konusunu görüşmek üzere Moskova’yı ziyaret etmeye davet ettiğini söyledi. Peskov, “Rusya Devlet Başkanı, ABD Başkanını Moskova’yı ziyaret etmeye davet etti ve elbette Ukrayna’da çözüm konusu da dahil olmak üzere, karşılıklı ilgi duyulan alanlarda Amerikalı yetkilileri Rusya’da kabul etmeye hazır olduğunu ifade etti” dedi.
ABD Savunma Bakanı Brüksel’de konuştu; Ukrayna ve AB’ye soğuk duş
Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇
Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***