CHP Lideri Özgür Özel, ABD Başkanı Donald Trump’ın Gazze’yi işgal edeceği açıklamalarını hatırlatarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi. Özel, Erdoğan’ın bu duruma neden sessiz kaldığını sorguladı.
ERDOĞAN’IN YAKLAŞIMINI ELEŞTİRDİ
Özgür Özel, Trump’ın açıklamalarını “insanlık suçu” ve “soykırımın devamı” olarak nitelendirdi. Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier’in bu konuda verdiği tepkiyi örnek göstererek, Erdoğan’ın benzer bir tepki vermediğini belirtti. “Erdoğan, Steinmeier kadar bile kafa sallayamıyor,” dedi.
Özel, Erdoğan’ın Filistin konusunda gösterdiği sessizliği eleştirerek, “Erdoğan nasıl olur da bu kadar önemli bir meseleye ses çıkarmaz?” diye sordu. Filistin’in yalnız bırakıldığını ifade etti.
Özel, “Günü geldiğinde İsrail’le kavga etmek para ettiğinde, bundan katmerli katmerli nemalanan Erdoğan şimdi İsrail’le Amerika anlaşmış, Suriye’ye bir düzen verecekler. Orada da Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı, eski eş başkanı ama anlaşılan öyle eskide falan kalmadı, eş başkanına da orada bir rol vermişler” dedi.
‘BU MESELEYE SUSTUĞU HER GÜN GAYRİMEŞRUDUR’
Erdoğan’ın Filistin konusundaki sessizliğinin gayrimeşru olduğunu söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı: “Ona oy verenler, Filistin’i böyle yalnız bıraksın diye mi oy verdiler? Bu meseleye sustuğu her gün gayrimeşrudur.
Yüzünü İsrail’e, sırtını Filistin’e dönersen meşruiyetini kaybetmiş olursun. İşte bir an önce sandığı koymanın ve millete ‘şimdi ne diyorsunuz?’ diye sormanın bir gerekçesi daha ortaya çıkmaktadır.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***