Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda CHP’li milletvekilleri tarafından ‘öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek’ talebini reddetmesi nedeniyle protesto edildi. CHP’li vekil Cevdet Akay, Bakan Tekin’e ‘öğrencilere verilmeyen kumanya’yı vermek istedi. Tekin ise kumanyayı almadı.
SERBEST GÖRÜŞ / ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2025 yılı bütçesi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Toplantı Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in salona girişiyle başladı. Bakan Tekin’i salona girişinde “öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek” talebini kabul etmediği için CHP’li milletvekillerince protesto edildi.
BAKN TEKİN’E ‘KUMANYA’LI PROTESTO
Komisyonun CHP’li üyesi CHP Milletvekili Cevdet Akay, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e süt, mandalina ve soğuk sandviçten oluşan bir kumanya paketi uzattı. Bakan Tekin, kumanyayı almadı.

Komisyonun CHP’li milletvekilleri daha sonra hazırladıkları kumanyaları salondakilere dağıttı. CHP Milletvekili Rahmi Aşkın Türeli, kumanyayı göstererek, “Bunu çocuklara çok göremezsiniz” dedi. CHP’li belediyelerin öğrencilere bir öğün ücretsiz yemek vermeye hazır olduğunu kaydeden Türeli, “Ancak siz belediyelerimizi de icraya veriyorsunuz” dedi.

CHP Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu CHP’li belediyelerin okulların temizlenmesi ve çocuklara kumanya verilmesine yönelik taleplerin engellenmesini eleştirdi. Elindeki kumanyayı göstererek, “Çocuklara şunu bile veremiyorsunuz, yazıklar olsun” diye konuştu.
Kaynak: Gerçek Gündem
Yusuf Tekin
Milli Eğitim Bakanlığı
Bütçe
Meclis bütçe görüşmeleri
CHP

Kullanıcılardan Şikayet Yağıyordu: WhatsApp’tan Yeni Güncelleme Geldi

Doğanın Şeker İlacı Olarak Biliniyor: Tüketildiği Anda Kan Şekerini Dibe Çekiyor

Kazada Ölen İş İnsanı AKP’li İsmin Kardeşi Çıktı

Başhekim Yardımcısını Vurdu, Savunması Ağızları Açık Bıraktı
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***





























İstanbul’un 20 İlçesinin Bütçesi Belli Oldu: En Yüksek Bütçe Kayyımın Yönettiği Esenyurt’taGüncel
CHP’li Türeli’den Asgari Ücret Çıkışı: Bu Ücretlerle mi Dünyayla Rekabet Edeceğiz?Siyaset










