Rus gazeteci Ukrayna savaşı ile Pençe-Kilit operasyonunu karşılaştırdı: ‘Türklere var bize niye yok!’


Rus medyası Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’ın kuzeyinde düzenlediği Pençe-Kilit Operasyonu’nu Ukrayna’yı işgal etmekle karşılaştırdı. 

Medya Günlüğü’nden Fuad Safarov‘un aktardığı habere göre, devlet kanalı Rossiya-1’de yayınlanan “60 Minut” programının sunucusu Olga Skabeyeva, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirdiği Pençe-Kilit Operasyonu ile terör yuvalarını yerle bir ediyor” açıklamasını ekrana getirdi. Skabeyeva, “Diğer ifadeyle, Türklere terör yuvalarını ve teröristleri yerle bir etmek serbest, bize ise Ukrayna’da Nazi yuvalarını ve Nazileri yok etmek yasak! Çok tartışmalı bir bakış açısı” dedi. 

Türkiye’nin Ukrayna’ya Bayraktar SİHA’ları satmasını eleştiren Rus sunucu, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan halen Bayraktar göndermeye devam ediyor. Ama komik olan nedir biliyor musunuz, Erdoğan buna rağmen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenski’yi barış görüşmeleri için halen Türkiye’ye davet ediyor. Aferin! “diye konuştu.  

Yine aynı kanalın başka bir siyasi programında ünlü gazeteci Vladimir Solovyov, dünya kamuoyunun Ankara’nın adımlarına göz yumduğunu öne sürerek, “Türkiye komşusu Irak’a askeri operasyon yaparken kimse sesini çıkarmıyor. Rusya ise Ukrayna’da özel askeri operasyon yaparken Batı hemen sert tepki veriyor. Olacak şey değil!.. Türkiye daha sonra Suriye’de de benzer bir operasyon yapacak. Bu kaçınılmaz” dedi. 

Program konuklarından Federasyon Konseyi senatörü Aleksey Dolgov da, Türkiye’nin Amerika’ya özenerek Orta Doğu’da askeri operasyonlar düzenlediğini iddia etti.  

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Next Post

Son Haberler

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com