İstanbul Maltepe’de yapılan bir sokak röportajında Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “Araba almaya korkuyoruz” sözleri vatandaşa soruldu. Bir vatandaşın “Deveye binsin” yorumu gündem oldu.
Youtube’da Sokak Kedisi isimli kanalda yayınlanan sokak röportajına Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın yaptığı bir açıklamada “Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” sözleri konu oldu. Vatandaşların Erbaş’ın ‘Korkumuza araba alamıyoruz’ sözlerini değerlendiren vatandaşlar “Deveye binsin deveye, yakışır” dedi.
Ali Erbaş’ın “Korkumuzdan yeni araba alamıyoruz” sözlerine yurttaştan çözüm: Deveye binsin pic.twitter.com/KMk6Uq4Ip2
— Yol TV (@YolTV) December 28, 2021
NE OLMUŞTU?
Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “zengin için cennetin bir kapısı açılırsa, yoksulun bin kapısı açılır” dediğini iddia ederek tepki göstermişti. Okuyan, “Ali Erbaş dalga mı geçiyorsun? Senin bindiğin araba kaç lira? İsraf diyorsun, Diyanet İşleri Başkanı olarak senin 500 tane salonun var. Müftülerle toplantı yapıyorsun 5 yıldızlı, 7 yıldızlı otellerde. Yazık günah” demişti.
Serbest Görüş:
“KORKUMUZDAN YENİ ARABA ALAMIYORUZ”
Erbaş, Okuyan’a gönderdiği mesajda şu ifadelere yer verdi: “Araba konusunu da belirteyim. 6 sene önce Diyanet’e yeni bir araba verilmişti. Mehmet Görmez hoca Başkan iken. Hocayı çok rahatsız ettikleri için çok üzüldü ve cumhurbaşkanlığına geri gönderdi. Eski arabaya binmeye devam etti. O arabaya şu anda ben biniyorum. 11 yaşında. Geçenlerde bozuldu yolda kaldık, koruma arabasına geçmek zorunda kaldım. Korkumuza yeni araba alamıyoruz. Türkiye’de bir Diyanet İşleri Başkanı var. Siz bakanlık yaptınız, kimlerin hangi arabalara bindiğini çok iyi bilirsiniz kıymetli bakanım.”
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***