Site simgesi Serbest Görüş

Barış Anneleri Meclis kürsüsünde: Ses verin çağrımıza, adım atın


DEM Parti grup toplantısında konuşan Barış Annesi Müzeyyen Bütün, Meclis’in barış ve çözüm için adım atması gerektiğini belirterek, ‘Biz Sayın Öcalan’la el ele veriyoruz. Elimizden geldiği sürece barış için çabalayacağız ve sonuca ulaştıracağız’ dedi

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları’nın haftalık Meclis grup toplantısının ardından söz alan Barış Annesi Müzeyyen Bütün, Ankara’ya geliş amaçlarına dikkat çekerek, “Annelerin neden Ankara’ya geldiğini herkesin sorması gerekiyor” dedi.

‘Meclis barış ve özgürlük kararları almalı’ 

Meclis’i görmeye ve gezmeye gelmediklerini vurgulayan Müzeyyen Bütün, şunları söyledi:

 “52 yıllık savaşta çocuklarımızı kaybettik. Kirli ve yoğun bir savaş yürütüldü. Hepimiz biliyoruz ki Sayın Devlet Bahçeli bir çağrı yaptı. Sayın Öcalan da bu çağrıya hızla cevap verdi ve barış için makul olan adımlarla karşılık verdi. Sayın Öcalan’ın attığı bu adımlarla tüm dünya şaşkınlığa uğradı, Türkiye hariç hepsi bu barış çağrısına olumlu tepki verdi. Hala barış için iktidar ve hükümet bir irade ortaya koymuş değil, Sayın Öcalan’ın adımlarına karşılık hiçbir adım atılmadı. Bu Meclis, savaş kararlarını nasıl alıyorsa, bugün artık barış, özgürlük ve çözüm için kararları alacak bir yer olmalı. Anneler, zulüm, zorluk ve baskı gördü 52 yıllık savaş boyunca ve tüm bunları önlerine alarak buraya geldi. Devlet Bahçeli ve tüm siyasetçilerle görüşmek için geldiler, barış ellerini tekrar uzatmaya. Diyoruz ki; yeter, artık insaf.”

‘Barışın mimarı Sayın Öcalan’dır’ 

Türkiye’deki tüm siyasetçiler, gazeteciler, yazarlar ve halkın bu sürece sahip çıkması gerektiğini ifade eden Müzeyyen Bütün, şöyle devam etti:

“Bugün bu barış süreci Sayın Öcalan’ın adımlarına karşılık verilerek sonuca ulaşırsa hepimiz kazanacağız. Fakat adımlara samimi bir karşılık verilmezse, yaklaşan bu savaşlar her yeri yakacak ve bu ateş hepimizi yakacak hepimiz için de yanıp kül olacağız. Siyasetçilere sesleniyoruz. Hepimiz bu topraklarda birlikte yaşıyoruz ve gelin Sayın Öcalan’la el ele verin. Bu barışın mimarı Sayın Öcalan’dır. Kendisiyle oturarak bu barışı sonuca ulaştırın. Kan artık akmasın. Barışı görelim. Ses verin bu çağrımıza. Anneler, hem kadın hem anne hem emekçi olarak mücadelenin taşlarıdır. Annelerin bu Meclis’e gelmesi büyük bir anlam taşıyor. Kimse bunu küçümsemesin. Kaç ay önce yine geldik. Siyasi partiler ile görüştük ve bizi dinlediler. Keyifle ayrıldık ama o görüşmelerin ardından kaç ay geçti söyledikleri hiçbir adımı atmadılar. Hiçbir adım görmedik, duymadık.”

‘Sayın Öcalan’ın sözlerinin arkasındayız’  

Müzeyyen Bütün, “Herkes şunu bilsin: Biz Sayın Öcalan’la el ele veriyoruz. Onun sözlerinin arkasındayız. Elimizden geldiği sürece Barış Anneleri olarak bu barış için çabalayacağız ve sonuca ulaşacağız. Bugünden sonra barışın emekçileri olacağız. Barış Anneleri olarak bir söz verdik: Kimsenin kanı dökülmesin, anneler artık gözyaşı dökmesin diye barış gelsin, kardeşlik içinde özgür ve demokratik bir yaşam inşa edeceğiz. Bu sözümüzü gerçekleştireceğiz” dedi.

Barış Anneleri, gerçekleştirdikleri görüşmelere ilişkin, Balgat’ta bulunan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyecek.

Toplantı, saat 17.30’de gerçekleşecek.

ANKARA

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Mobil sürümden çık