Site simgesi Serbest Görüş

30 PKK’linin cenazesi için ailelere çağrı: Teşhis için başvuru yapın


Colemêrg’teki Serê Solan Mezarlığı’nda bulunan 30 PKK’linin cenazeleri 11 yıldır teşhis edilmeyi bekliyor. MEBYA-DER Eşbaşkanı Hamdi Taşkın, yakınlarını kaybeden ailelere resmi başvuruda bulunma çağrısı yaptı

Colemêrg (Hakkari) ve çevresindeki kırsal alanlarda 2015-2016 yıllarından sonra çıkan çatışmalarda farklı tarihlerde yaşamını yitiren PKK’lilerin cenazeleri, Colemêrg kent merkezinde bulunan Serê Solan Mezarlığı’na defnedildi. Sümbül Mahallesi’nde bulunan mezarlığa numaralandırılarak defnedilen 30 cenazeden 16’sı kayalık alanda özensiz bir biçimde toprağa verilirken, olası bir toprak kayması sonucu mezarların tamamıyla kaybolma riski var. Cenazeler söz konusu mezarlıkta daha önce ise su yatağının bulunduğu yere defnedilmiş, ancak tepkiler sonucu cenazeler bulundukları yerden çıkarılarak başka bir alana taşınmıştı.

Yaklaşık 11 yıldır mezarlıkta bulunan cenazelerin ise kimlik tespiti hala yapılmadı. Ailelerin bilgisi olmadan cenazelerin defnedildiği ifade ediliyor. Colemêrg Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Aileler ile Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) Eşbaşkanı Hamdi Taşkın, yakınlarını yitiren ailelere cenazelerini almaları için resmi başvuruda bulunma çağrısı yaptı.

Hamdi Taşkın ailelerin gelip başvurması halinde cenazelerin teşhis edilebileceğini belirterek, şunları belirtti:

“Colemêrg’te farklı tarihlerde çıkan çatışmalarda yaşamını yitiren ve Serê Solan Mezarlığı’nda defnedilen PKK’lilerin cenazeleri var. Bu cenazeler yıllardır mezarlıkta üzeri numaralandırılmış şekilde bekletiliyor. Bugüne kadar ailelerin haberi olmadığı içinde herhangi bir başvuru olmadı. Çünkü ailelere haber verilmeden defnedilmiş. Bizim değerli ailelerimize çağrımız; değerlerine sahip çıksınlar. Bu cenazelerin teşhisi için gelip başvuru yapsınlar. Bizler MEBYA-DER olarak ailelerimize gereken desteği vereceğiz. Başvuru yapmaları halinde çıkacak sonuca göre cenazeler ailelere teslim edilecek.”

Colemêrg’te cenazeler kaybolma riski ile karşı karşıya

Haber: Zeynep Durgut \ MA

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Mobil sürümden çık