Site simgesi Serbest Görüş

Amed Büyükşehir Belediyesi son üç ayda 9 bin ağaç dikti


Amed Büyükşehir Belediyesi, kentin yeşil alanlarını artırmak amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında son üç ayda 9 bin 70 ağaç dikti. Yıl sonuna kadar 580 bin metrekarelik alanın yeşillendirileceği belirtildi

Amed (Diyarbakır) Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı, kent genelindeki ağaçlandırma ve bitkilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmaların son üç aylık bölümünde 9 bin 70 ağaç, 50 bin 200 çalı ve 480 bin mevsimlik çiçek dikimi tamamlandı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, yıl sonuna kadar toplam 21 bin ağaç, 100 bin çalı ve 1,5 milyon mevsimlik çiçek dikmeyi hedeflediklerini açıkladı. Yıl sonuna kadar kent genelinde toplam 580 bin metrekarelik bir alanın yeşillendirilerek ağaçlandırılacağını kaydetti.

HABER MERKEZİ

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Mobil sürümden çık