Manisa’daki okul saldırısında yaralanan 6 öğrencinin bugün taburcu edilmesi bekleniyor. Saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında bir kişi daha gözaltına alındı, toplam gözaltı sayısı 9’a yükseldi
Manisa’nın Turgutlu ilçesindeki Turgutlu İnci Üzmez Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde 15 yaşındaki H.O.’nun ateş açması sonucu 3’ü ağır 11 öğrencinin yaralanmasına ilişkin yürütülen soruşturmada gözaltı sayısı 9’a yükseldi.
Manisa Valiliği, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Turgutlu Devlet Hastanesi’nde tedavileri devam eden hafif yaralı 6 öğrencinin bugün taburcu edilmelerinin planlandığını belirtti. Valilik açıklamasında, Manisa merkezde tedavisi süren 3 öğrencinin bilincinin açık olduğu, yoğun bakımda tedavilerinin devam ettiği bildirildi.
Gözaltı sayısı 9’a çıktı
Turgutlu Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında saldırıyı gerçekleştiren H.O. ile annesi, babası ve dedesinin de aralarında olduğu 8 şüpheli dün gözaltına alınmıştı.
Soruşturma kapsamında 1 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Böylece soruşturmada gözaltı sayısı 9’a çıktı.
3 müfettiş görevlendirildi
Okulda eğitime 1 gün ara verildi. Eğitim Bakanlığı olaya ilişkin 3 müfettiş görevlendirirken, ayrıca okulda eğitime 1 gün ara verildi. Adalet Bakanlığı da olaya ilişkin 2 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiğini açıkladı.
DEM Parti: Eğitim Bakanlığı ve sorumlular hesap vermelidir
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Çocuk Komisyonu ve Eğitim Politikaları Komisyonu, Manisa’nın Turgutlu ilçesinde bulunan İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana gelen ve öğrencilerin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şunlar öne çıktı:
“Yakın zamanda Maraş ve Urfa’da okullarda yaşanan şiddet vakalarına bir yenisinin Manisa’da eklenmesi, şiddet kültürünün toplumun herhangi bir alanında başlayıp orada kalmadığını, farklı biçimlere bürünerek yaşamın her zerresine ve hatta okullara kadar taşındığını göstermektedir.
Bizler açısından asıl mesele, şiddeti üreten ilişkilerle yüzleşmek, çatışma kültürünün yerine barış kültürünü koymak ve bunu tüm kurumsal ve toplumsal alanlarda kalıcılaştırmaktır. Okullar itaatin, korkunun ve şiddetin yeniden üretildiği değil; farklılıkların bir arada yaşamayı öğrendiği, çatışmaların şiddetle değil diyalogla çözüldüğü, çocukların söz ve karar sahibi olduğu demokratik yaşam alanları olmalıdır. Okullarda çocukların kendilerini ifade edebileceği ve sorunlarını demokratik yollarla çözebileceği Çocuk Meclisleri ve Akran Arabuluculuğu mekanizmaları kurulmalıdır. Her okula yeterli sayıda kadrolu psikolojik danışman, psikolog, sosyal hizmet uzmanı ve sağlık personeli atanmalıdır.
Yetkili tüm kurumlara, ilgili her kişiye ve sorumlu tüm toplumsal odaklara düşen görev, şiddeti büyütecek güvenlikçi refleksleri çoğaltmak değil; barışın, dayanışmanın ve birlikte yaşam kültürünün toplumsal yaşamın her alanında kökleşmesi için sorumluluk almaktır. Bu sorumluluğun ilk gereği de eğitim politikalarını her geçen gün tekçi, cinsiyetçi ve antidemokratik bir boyuta sürükleyen ve bu şiddetin önüne geçmeyen Milli Eğitim Bakanı ile diğer sorumluların hesap vermesidir.”
MANİSA
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

