Site icon Serbest Görüş

Beştaş Validebağ savunmasıyla buluştu: Ortaklaşma zeminleri yaratmalıyız


HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş, sermaye ve rantın ekolojik kırıma sebep olduğundan bahsederek ‘Barış mücadelemiz çevre ve ekoloji mücadelemizden bağımsız değil’ dedi

Halkların Demokratik Kongresi (HDK) ve Validebağı Savunması ile birlikte ekoloji buluşması yapıldı. Üsküdar İlçesi Adile Sultan Çay Bahçesinde gerçekleşen buluşmaya HDK Eş Sözcüsü Meral Danış Beştaş katılımıyla birçok yurttaş buluştu.

Barış mücadelesinin çevre ve ekoloji mücadelesinden bağımsız olmadığını söyleyen Meral Danış Beştaş, “Yıkımın ve rantın olduğu bir durum söz konusu. Sermayenin düdüğünün öttüğü bir ülkeyi arzu etmiyoruz. Toprağıyla suyuyla doğanın her unsuru ile kendine yetebilen tahrip edilmeyen kentler bizim arzumuz. Bu dönem gittiğimiz her yerde süreç soruluyor. Türkiye’nin en önemli ihtiyaçlarından biri toplumsal hareketlerin aktif olması. İtirazların daha yüksek sesle yükselmesi. Mücadelenin toplumun farklı odaklarından da olsa iktidarın eksiklerini söyleyen yerden bu seslerin yükselmesi gerekiyor. Bunun ortaklaşma zeminlerinin de yaratılması gerekiyor. Cudi’den Akbelen’e, Akbelen’den Validebağ’a, direnmek gerekiyor. Şu anda Varto’da bir JES yapılıyor durum çok vahim.”

Buluşma, soru ve cevaplarla son buldu.

İSTANBUL 

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version