Site icon Serbest Görüş

Deniz Göktaş tutuklandı


Komedyen Deniz Göktaş tutuklandı

Komedyen Deniz Göktaş hakkında, “Ölü Deniz” adlı stand-up gösterisi nedeniyle “dini değerleri aşağılama” ve sonradan dosyaya eklenen “cumhurbaşkanına hakaret” suçlamaları kapsamında soruşturma başlatılmıştı.

Dün yurt dışından Türkiye’ye dönüşü sırasında havalimanında gözaltına alınan Deniz Göktaş, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi.

Deniz Göktaş’a destek için sendika, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda avukat, İstanbul Adliyesi’nin içinde ve dışında toplandı.

Deniz Göktaş’ın savcılık ifadesi saat 11.20 civarında başladı. Yaklaşık 2 saat süren ifade, 13.10 sularında tamamlandı. Deniz Göktaş savcılık ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

Hakimlik Göktaş’ın tutuklanmasına karar verdi. Deniz Göktaş’la dayanışma için adliyeye gelen yurttaşlar, tutuklama kararını protesto ederek “Faşizme karşı omuz omuza”, “Deniz Göktaş yalnız değildir” sloganları attı.

Adliye önünde açıklama 

Deniz Göktaş’a destek için adliyeye gelen  aralarında milletvekilleri, sanatçı ve insan hakları savunucularının da olduğu çok sayıda kişi  açıklama gerçekleştirdi. “Deniz Göktaşı serbest bırakın” pankartının taşındığı açıklamada, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganı atıldı.

Burada konuşan Oyuncular Sendikası üyesi Cem Yiğit Üzümoğlu, Göktaş’ın bir an önce bırakılması ve sürecin hukuka uygun bir şekilde işlemesini istedi.

Çiçek: Deniz barış ve demokrasi güçlerinin dünyasını anlatıyor  

Ardından konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Milletvekili Cengiz Çiçek, şunları söyledi:

“Deniz’i dinlerken kahkahaların derinliği, tonu farklıydı. Denizlerden öğrendik ki bir kez daha iyi ki bu toprakların özgürlük düşleriyiz, demokratlarıyız, devrimcileriz. Deniz sadece bir gösteri yapmıyor. Deniz bu ülkede bir damarı işaret ediyor. O da özgürlük ve demokratların damarıdır. Bir bütün olarak bu toprakların barış ve demokrasi güçlerini, kendi dünyasını anlatıyor. Deniz, 2 Temmuz’da ülkeye döndü. 33 yıl önce bu topraklarda aydınları diri diri yakanlara şu mesajı verdi: Yaksanız da sürgüne yollasanız da cezalandırıp zindanlara yollasanız da biz bu toprakların asli unsurlarıyız ve mücadelemize burada devam edeceğiz.”

Arslanoğlu: Kimse gülmesin istiyorlar  

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) İstanbul Bölge Temsilcisi Asalettin Arslanoğlu, “Pek çok dostumuza ancak adliyelerde cezaevi önlerinde ya da mezarlık anmalarında görebiliyoruz.  Hükümeti eleştirme cesaretinde bulundu diye bir kardeşimiz bugün havalimanında gözaltına alındı içeride adliyede yargılaması sorgulaması yapılıyor. Emekçinin emeğe değer verenin yanında olmak suç değildir. Hiç kimse gülmesin istiyorlar” ifadelerini kullandı.

Konukçu: Deniz umudu tekrar canlandırdı

DEM Parti İstanbul Milletvekili ve ayrıca Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP) Sözcüsü Kezban Konukçu da, şunları belirtti:

“Deniz Göktaş, ‘hiçbir yere gitmiyoruz’ diyenlerin umudu olduğu için bir aradayız. En çok konuşmamız gereken şey bundan sonra ne yapacağız? Göktaş yalnız değildir, yalnız kalmayacak. Bu toprakların kahramanlara değil mücadele etmeye ihtiyacı var. Saray rejimine itirazı olan eşitlikten özgürlükten yana olan herkesin birlikte mücadeleye, umuda ihtiyacı var. En geniş anlamda tekrardan umudu canlandırdığı için Deniz Göktaş’a teşekkür ederiz.”

Açıklamanın ardından kitle adliyeye geçti.

Ayrıca Göktaş için adliyeye gelen Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi kitle tarafından yuhalandı.

Emniyet ifadesi 

Öte yandan, Deniz Göktaş’ın dün emniyette verdiği ifadenin ayrıntıları da ortaya çıktı. Deniz Göktaş rumuzlu Youtube hesabının kendisine ait olduğunu söyleyen Deniz Göktaş ‘dinî değerleri aşağılama’ suçlamasına konu edilen şakasıyla ilgili, “İnançlı bir insanı kırmak gibi bir amacım kesinlikle yoktur, böyle bir yorumu günlük hayatta bir seyirciden duysam üzülürdüm” dedi.

“Cumhurbaşkanına Hakaret suçunu işlediğimi reddediyorum” diyen Deniz Göktaş, sözlerinde hakaret bulunmadığını ve siyasi bir nitelendirme yaptığını belirterek şunları söyledi:

“Herhangi bir şekilde Cumhurbaşkanını aşağılamak gibi bir niyetim yok. Diktatör kelimesi siyasi bir nitelemedir ve sık sık kamuoyuna açık bir şekilde tartışılan konudur. Demokrat otokrat gibi bir kelimedir sadece, gösteri boyunca bu tarz popüler figürler ideolojiler Türkiye’ye dair sosyolojik olaylara yaptığım gibi mizahi bir yaklaşımdır, başkaca bir amacım yoktur. Üzerime atılı olan suçlamaları kabul etmiyorum.”

İSTANBUL 

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version