Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmadan barışın gerçekleşmeyeceğini belirten Wanlı kadınlar, devlete bir an önce samut adım atma çağrısı yaptı
Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı “Barış ve Demokratik Toplum” süreci kapsamında Kürt Özgürlük Hareketi bir yılda somut adımlar atarken iktidar kanadının barış söylemleri ise somut bir adıma dönüşmedi. İktidarın sürece yaklaşımı ve Abdullah Öcalan’ın barış ısrarını Wanlı yurttaşlar değerlendirdi.
Muhabbet Gör, devletin adım atması gerektiğini söyleyerek, barış sürecine destek verdiğini dile getirdi. Muhabbet Gör, “Barış istiyorum. Bu dünyaya bir çözüm getirsinler. Bu insanlara bunları yapmaya hakları yok. Bu insanlar da günah. Devlet bu millete bir çözüm bulsun. Kansız bir ülke istiyoruz. Kürt halkına bir çare bulsunlar. Erdoğan’ın bunları yapmaya hakkı yok. Bizim de hak ve hukukumuz var. Bizler barış istiyoruz, savaş değil. Önderlik özgürleşirse ancak o zaman barış olur. İnsanların kanını emiyorlar” dedi.
‘Gerekli adımların atılması şart’
İran savaşından çok etkilendiklerini dile getiren Pınar Nazlı ise, barış süreci tamamlanmazsa savaş sırasının Türkiye’ye geleceğini aktardı. Pınar Nazlı, “İran’da olan savaş bizim önümüzü kapatıyor. Eğer barış olmazsa çocuklarımızın da geleceği gözler önünde. Çocuklarımızın gelecekleri yok. Orada olan savaş burayı da bağlıyor. Bize barıştan başka çare yok. Savaşın bitmesi gerekiyor, artık barış olsun. Gerekli adımların zaman kaybetmeden atılması şart” diye belirtti.
‘Abdullah Öcalan çıksın birlik sağlansın’
Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istediklerini vurgulayan Hayat Kaba, bunun yalnızca Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çıkmasıyla mümkün olacağını kaydetti. Hayat Kaba, gerekli adımların bir an önce atılması gerektiğini belirterek, “Bizler barış ve zafer istiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Abdullah Öcalan ve Erdoğan bir barış sağlarsa dünyaya mutluluk gelecek. İnşallah zafer olacak. Önderliğimizi aramızda görmek istiyoruz. Önderlik kaç yıldır içerde, böyle olmaz. Bir barış olsun ve Önderimizi içerden çıkarsınlar. Abdullah Öcalan çıksın birlik sağlansın. Artık güzel bir adım atmaları gerekiyor” şeklinde konuştu.
‘Devlet artık bir adım atsın’
Barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak istediklerine dikkat çeken Gozel Erdemli de, barışın sağlanması için Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a umut hakkı tanınması gerektiğini vurguladı. Gozel Erdemli, gerekli adımların çok geçmeden atılması gerektiğini belirterek şunları belirtti:
“Artık bu halkın arasına barış gelsin. Artık yeter bizler kardeşiz. Devlet artık bir adım atsın. Devlet bizlere bir şeyler göstersin ki bizler de bu barış sürecine inanalım. Bir sürü insanımız tutuklu onları bıraksınlar. Önderliğin ne suçu var tutmuşlar, Önderimizi bıraksınlar. Önderlik içerde olduğu sürece barış gelmeyecek. Barış süreci Önderlikle oluştu, onunla yürüyecek. Bir an önce Önderliği bıraksınlar ve barış böylelikle sağlansın.”
‘Herkes barış sürecine sahip çıkmalı’
Birlik içerisinde gerekli adımların atılması gerektiğini vurgulayan Süheyla Demir, “Diğer ülkeler kendi aralarında barış sağlarken, ülkemiz neden kendi milletiyle barış sağlamıyor? Birbirlerini dinleyerek barış sağlayabilirler. Bir araya gelip güzel bir anlaşmaya varmaları gerekiyor. Herkes birlik ve beraberlik içerisinde barış sürecine sahip çıkmalı. Irk, dil ve din ayrımı yapmadan barış sağlanmalı” dedi.
‘Önderimizin çıkmasını istiyoruz’
Nurhane Demir ise, “Bize hakkımızı, dilimizi, kimliğimizi ve hukukumuzu versinler. Bizler de yıllarca çektik. Bizler de insanız, bize de hakkımız olanı versinler” diyerek tepkisini dile getirdi.
Son olarak konuşan Xezal Hatipoğlu, “Bizler barış istiyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak istiyoruz. Türk devleti henüz bir adım atmadı. Bir an önce gerekli adımları atsın. Bizler Önderimizin çıkmasını istiyoruz” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: JINNEWS
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

