Site icon Serbest Görüş

Rojwelat’ın dosyası: Otopsi raporunda erkek DNA’sı tespit edildi


Şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rojwelat Kızmaz’ın otopsi raporunda, tırnak örneğinde düşük düzeyde erkek DNA’sı tespit edildiği ortaya çıktı

Êlih’te 9 Şubat 2024’te kaybolan ve şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rojwelat Kızmaz’ın cenazesi, Ilısu Baraj Gölü’nde bulunmuştu. Rojwelat Kızmaz’ın şüpheli ölümüne ilişkin dosya “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararıyla kapatılmıştı. Rojwelat’ın şüpheli ölümü akıllarda soru işareti bırakırken, yıllardır bu sorulara cevap bulunmuş değil.

DNA araştırılmadı

Rojwelat’ın dosyası tekrardan incelenmeye alınırken, yaşamını yitirdikten sonra yapılan otopsi raporuna ulaştık. Otopsi raporunda, “Düşük düzeyde erkek cinsiyet geni içerdiği belirlenen Rojwelat Kızmaz’a ait olduğu bildirilen tarafımızca sol el 5 olarak adlandırılan tırnak örneğinden Y-STR DNA profili tespit edildiği” ibareleri yer alırken erkek DNA’sının kime ait olduğuna dair herhangi bir araştırmanın yapılmadığı görüldü.

Ölüm zamanı yok

Yine hazırlanan otopsi raporunda Rojwelat’ın ölüm zamanına dair herhangi bir bulgunun yer almaması dikkat çekti. Otopsi raporuna bakıldığında raporda soru işaretlerinin giderilmediği görülürken, tüm bu soru işaretlerine rağmen dosyanın savcılık tarafından kapatılması dikkat çeken bir diğer husus oldu.

Haber: Şehriban Aslan / JINNEWS

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version