Site icon Serbest Görüş

Kadınlar ‘özgürlük’ talebiyle Gemlik’e doğru yola çıktı


Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle İstanbul’da bir araya gelen kadınlar, Gemlik’e doğru yola çıktı

Kadınlar, İstanbul’un 3 ilçesinden Gemlik Yürüyüşü için yola çıktı

Özgür Kadın Hareketi (Tevgera Jinên Azad-TJA) öncülüğünde, “Kadın zamanı, özgürlük ve özgür önderlikle buluşma zamanı” şiarıyla Gemlik’e gerçekleştirilen yürüyüş devam ediyor. İstanbul’un 3 ilçesinden çok sayıda kadın, otobüslerle Bursa’nın Gemlik ilçesine hareket etti.

Bahçelievler

Bahçelievler ilçesinde kadınlar, Yenibosna semtinde bulunan Kuleli Durağı’nda bir araya gelerek, yola çıktı.  Sabahın erken saatlerinden itibaren toplanma alanına gelen kadınlar, alkış, zılgıt ve sloganlarla buluştu. Kadınlar, alkışlar eşliğinde sık sık “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadî” sloganlarını attı.

Beyoğlu

Bir başka buluşma noktası Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul İl Örgütü binası önü oldu. Sabahın erken saatlerinde çok sayıda kadın, bir araya geldi. Coşkunun hakim olduğu alanda kadınlar, “Jin, jiyan, azadî” ve “Bijî serok Apo” sloganları eşliğinde iki araç halinde Gemlik’e doğru yola çıktı.

Kartal

Kartal ilçesindeki buluşma noktası Neyzen Tevfik Meydanı oldu. Yürüyüşün bu kolunda, DEM Parti İstanbul Eşbaşkanı Arife Çınar ve DEM Parti İstanbul Kadın Meclisi Sözcüsü Kamile Kandal da yer aldı. Yola çıkılmadan önce burada konuşan Arife Çınar, özgürlük ve demokrasi ruhuyla bir arada olduklarını belirterek, “Kadınların iradesi olan Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve sürecin sağlıklı işletilmesi için özgürlüğünü talep etmek için Gemlik’e yürüyüşümüzü gerçekleştireceğiz” dedi. Kürdistan’dan gelen kadınlarla Gemlik’te buluşacaklarını söyleyen Arife Çınar, “Kürt kadınların özgürlüğü için Sayın Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşması önemlidir. Bu nedenle kadınlar olarak Gemlik’e yürüyeceğiz hepimizin yolu açık olsun” ifadelerini kullandı. Konuşmanın ardından kadınlar, “Jin, jiyan, azadî” sloganı, zılgıtlar ve marşlar eşliğinde hareket etti.

Güncelleniyor…

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version