Serbest Görüş

Amara’da misafirler bekleniyor


Amara’da 4 Nisan hazırlıkları büyük oranda tamamlandı: Abdullah Öcalan’ın Amara köyünde düzenlenecek etkinliğe misafirler bekleniyor. Etkinlik öncesi Erex Köyü’nden Amara’ya 3 km’lik bir yürüyüş düzenlenecek

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 77’nci yaş günü kapsamında, “Özgür Önderlikle demokratik ulusal birliğe” şiarıyla Amara Günleri Festivali düzenleniyor. Festival kapsamında, 1-4 Nisan tarihleri arasında Riha’nın ilçelerinde çeşitli etkinlikler düzenlenirken, 4 Nisan günü de Abdullah Öcalan’ın Amara’daki evinde etkinlik düzenlenecek. Bu temelde, 3 kilometre uzaklıktaki Erex köyünden Abdullah Öcalan’ın evine yürüyüş gerçekleştirilecek.

Yürüyüş sonrası evdeki Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarından oluşan sergi gelenlere açılacak. Daha sonra pasta kesilecek ve yapılan konuşmaların ardından festival son bulacak.

Abdullah Öcalan’ın evindeki hazırlıklar ise  büyük oranda tamamlanmış durumda. Evin dış yüzeyi, kapıları, pencere  korkulukları boyandı. Çatısız olan evin, damından su akıtan yerler tamir edildi. Evin iç kısmında ise kimi tadilat yapılırken, önceki yıldan farklı olarak kimi yenilikler de yapıldı.

Bu yenilikler kapsamında, Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının sergilendiği odaya kitaplık konuldu.

Yine geçen seneden farklı olarak kilimler ve keçeden halılar serildi. Yine bir odaya ahşap divanlar konuldu.

Abdullah Öcalan doğdu evin giriş salonunda eskiden beri var olan fakat önü bir tezgah ile kapatılan şömine de açıldı. Şöminenin üzerine gaz lambası konularak iç dekarasyona gidildi.

Aynı girişte Abdullah Öcalan’ın ablası Havva Öcalan’ın fotoğrafı ve yanı başında kitaplar, yine önceki dönemlerde gelen misafirlerin bıraktığı hatıra taşları yer alıyor.

Amara Abdullah Öcalan’ın 77’nci yaş gününü, Barış ve Demokratik  Toplum Süreci’nin ikinci yılında büyük bir umut ve coşkuyla kutlamayı bekliyor.

Haber: Diren Yurtsever / MA

 

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version