Site icon Serbest Görüş

YPJ’li Havva Uğurlu’nun taziyesine ziyaret


Rakka’da yaşamını yitirdiği açıklanan YPJ’li Havva Uğurlu için memleketi Elkê’de kurulan taziye kitlesel ziyaret edildi

Kuzey ve Doğu Suriye’nin Rakka kentinde 21 Ocak tarihinde yaşamını yitirdiği açıklanan Yekîneyên Parastina Jin (YPJ) üyesi Havva Uğurlu (Ruken Botan) için memleketi Şirnex’ın Elkê (Beytüşşebap) ilçesinde kurulan taziye kitlesel ziyaret edildi.

Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde yapılan ziyarete siyasi parti, demokratik kitle örgütü temsilcileri ve çok sayıda kişi katıldı. Melêsa köyünde aile evinde kurulan taziye için köy girişinde bir araya gelen kitle, “Şehîd namirin”, “Bijî berxwedana Rojava” sloganları eşliğinde taziyenin kurulu olduğu yere kadar yürüdü.

MEBYA-DER Şirnex Eşbaşkanı Emine Akış, Rojava’daki kazanımlar verilen bedeller ile ortaya çıktığını kaydetti. DEM Parti Şirnex İl Eşbaşkanı Taybet Bilgi, Rojava’da korku duvarlarının kadınların mücadelesi öncülüğünde yıkıldığını kaydederek, “Ruken bizim bir yoldaşımızdı. Onun hayallerini gerçekleştirmek için mücadeleyi büyütmek bizim görevimiz” dedi.

DEM Parti Amed Milletvekili Serhat Eren, Kürt halkının yüz yıllardır varlığı için mücadele ettiğini belirterek, “Nerede bir zorbalık varsa orada bir direniş var. Zulüm varsa Kürdistan’ın yiğitleri de var. Kürtler tarih boyunca boyun eğmemiştir. Bugün Kürt halkının birliği oluşuyorsa bu yaşamını yitiren kahramanlar ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sayesindedir. Biz birlikte yaşamak istiyoruz. Bu Kürt halkını tanımak ile olur” ifadelerini kullandı.

Taziye ziyareti edilen duaların ardından son buldu.

 Kaynak: MA 

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version