Ege kentlerinde günlerdir etkisini sürdüren yağış ve kuvvetli rüzgar nedeniyle dereler taşarken, evlerin çatıları uçtu, direkler devrildi
Ege kentlerinde günlerdir etkisini sürdüren sağanak yağış ve kuvvetli rüzgar, hayatı olumsuz etkiliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün sarı kodlu uyarıda bulunduğu, İzmir’de sağanak yağışların akşam saatlerine kadar devam etmesi bekleniyor. Yetkililer, sel ve su baskını gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
İzmir’de etkili olan sağanak nedeniyle Karşıyaka Şemikler Mahallesi’ndeki 6304 ve 6305 sokaklar göle döndü. Çok sayıda ev ve otopark suyla dolarken, vatandaşlar kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı.
Muğla’da dereler taştı
Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde sağanak nedeniyle debisi yükselen dereler taştı. Taşkın sonucu çok sayıda evi su bastı, tarım arazileri ve seralar su altında kaldı. Pınar Mahallesi’nden geçen ana yol, güvenlik gerekçesiyle ulaşıma kapatıldı.
Öte yandan Yuvarlakçay’ın taşması sonucu çok sayıda sera da sular altında kaldı. Taşkın nedeniyle ekili tarlalarda zarar oluştu.
Manisa’da çatılar uçtu
Manisa’da ise Gediz Ovası’nda tarım arazileri su altında kalırken, Saruhanlı ilçesine bağlı Gümülceli Mahallesi’nde fırtına nedeniyle çatılar uçtu, direkler devrildi. Devrilen direkler ve hasar gören yapılar nedeniyle mahalle sakinleri zor anlar yaşadı. Kendi imkanlarıyla hasar gören çatıları onarmaya ve çevredeki enkazı temizlemeye çalışan vatandaşlar, bir an önce gerekli desteğin sağlanmasını istedi. Bölgede hasar tespit çalışmalarının yapılması bekleniyor.
Kaynak: MA
Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

