Site icon Serbest Görüş

31 yılın ardından tahliye olan Kamuran Taş: Umut ve inanç çok güçlü


Tokat T Tipi Cezaevi’nde 31 yıl tutulan Kamuran Taş tahliye edilerek Dîlok’taki ailesinin yanına gitti. Taş, cezaevlerinde sürece dair umut ve inancın güçlü olduğunu vurgulayarak, mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü söyledi

Tokat T Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutulan Kamuran Taş 31 yıllık tutsaklığın ardından tahliye oldu. Tahliyenin ardından Taş, ailesinin bulunduğu Dîlok’a geldi. Burada Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuk Dayanışma Dernekleri Federasyonu (TUHAD-FED) Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Tevgera Jinên Azad (TJA-Özgür Kadın Hareketi) tarafından ziyaret edildi.

Ziyaret sırasında konuşan Taş, cezaevinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla başlayan sürece dair umutların ve inançların güçlü olduğunu belirtti. Taş, “Bütün arkadaşlar önderliğin felsefesini ve manifestosunu büyük bir duyarlılıkla ve inançla kabul ediyorlar. Güçlü bir yoğunlaşmaları var. Katkılarının da güçlü olacağına sonuna kadar inanıyorum. Geleceğe yönelik umutları çok güçlü. Bütün arkadaşların herkese çok selamları vardı” ifadelerini kullandı.

Uygulanan politikalar karşısında cezaevlerindeki tutsakların iddiaları ve mücadeleye bağlılıklarının en üst düzeyde olduğunu aktaran Taş, “Önderliğin felsefesini sonuna kadar kabul etmektedirler. Bu inançla yaşama ve bu inançla son nefeslerini tüketme durumları söz konusudur. Yaratılan insan tipi ve toplum tipi bambaşkadır. Bu halk sonuna kadar mücadelesini sürdürüp, kazanacaktır. Dışarıdaki arkadaşların içeriden, içerideki arkadaşların dışarıdan güçlü beklentileri var. Karşılıklı böyle güzel bir ilişki var. Bu sevgi, bu saygı ve bu inanç olduğu sürece bu hareket başarıya ulaşacaktır. Esas kırılma noktası Kürt’ün kafasındaki korkulardı. Korkular çoktan yıkıldı. Yok olan bir Kürt’ten, herkesin bahsettiği bir Kürt’e geçtik. Ama bu yetmiyor. Bir de özgür bir Kürt’e ihtiyacımız vardır. Bunun felsefesini yaratan Başkan Apo’dur. Şehitlere, Başkan Apo’ya ve halkımıza minnettarız” dedi.

Kamuran Taş

Kamuran Taş, 1994 yılının Kasım ayında Iğdır’ın Tuzluca ilçesinde gözaltına alındı. Ardından 4 Kasım 1994’te Erzincan DGM’de müebbet hapis cezası verildi. Taş sırasıyla  Iğdır, Erzurum, Elbistan, Midyat ve en son olarak Tokat T Tipi Kapalı cezaevinden 31 yılık tutsaklığın ardından tahliye oldu.

Kaynak: MA

Kaynak: Yeni Yaşam Gazetesi
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version