Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Özel: Bu iş bütün partilerin olduğu masada konuşulmalı

Özel: Bu iş bütün partilerin olduğu masada konuşulmalı


ANKARA – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, bütün partilerin olduğu bir masada Kürt sorununun konuşulması gerektiğini belirterek, “Kürtleri Türkiye Cumhuriyeti’nin sahibi yapalım. Biz kurucu parti olarak buradayız, her şeyi hep birlikte yapmayı teklif ediyoruz” dedi. 

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi. Özel, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük yaptığı çağrıya değindi. 

 

Özel, “Türkiye’de bir daha şehit gelmeyecekse, bir daha kan akmayacaksa, anaların gözyaşı duracaksa, Kürt’ün de Türk’ün de anasının gözünden akan yaşlar duracaksa, bu ülke bir ve beraber olacaksa, askere namlular doğrulmayacaksa bunun için söylenen her söz ve söyleyen her aktör kıymetlidir” dedi.  

 

Bahçeli’nin, “Öcalan Meclis’te konuşsun” çağrısına yanıt veren Özel, “Bu iş Meclis’e bir aktör çağırmakla çözülmez. Bu iş çözülecek ise tüm partilerin içinde olduğu bu Meclis’in içinde olduğu ve süreci yönettiği, bütün partilerin oturdukları masanın etrafında kendi çıkarlarını değil, 86 milyonun ve Türkiye’nin çıkarlarını öncelediği bir masada konuşulur” ifadelerini kullandı. 

 

‘EL YÜKSELTİYORUM…’

 

Özel, şunları söyledi: “Devlet bey çok sık döner. Devlet beyin bugünkü açıklaması Meclis’i dışlamaktadır. Ne yapılacaksa TBMM’de yapılmalıdır. Tam bir toplumsal mutabakat olmadan sonuç olmayacak. Bu iş çözülecekse bütün partilerinin içinde olduğu bir masada konuşulmalı. Bu plan Türkiye’nin sorunu çözmek yerine Recep Tayyip Erdoğan’ın planını çözmek gibi görünüyor ve bu yüzden kötü kokuyor. Bana diyorlar ki Devlet Bey el yükseltti, ne yapalım, sen de yükselt. El yükseltiyorum Devlet Bey. Kürtlere bir devlet teklif ediyorum. Tam olarak kendilerine ait hissetmeyen bütün Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmayı teklif ediyorum. Kendini öteki hissetmediği tüm demokratik siyaset kanallarının açık tutulduğu, üniversitelerde öğrencilerin haklarının yenmediği, demokratik hakların dünya standartlarında olduğu bir ülke yapalım, Kürtleri Türkiye Cumhuriyetinin sahibi yapalım. Biz kurucu parti olarak buradayız, her şeyi hep birlikte yapmayı teklif ediyoruz. Hodri meydan.”

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version