Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Her şey ‘reyting’ için; Arda Güler harcanıyor!

Her şey ‘reyting’ için; Arda Güler harcanıyor!


HASAN CÜCÜK | HABER ANALİZ

Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli yıldızların başında Arda Güler geliyor. Fenerbahçe’de gösterdiği performans genç oyuncuya Real Madrid’in kapılarını açtı. Dünya futbolunun marka kulüplerinden Real Madrid’e transfer olması elbette gururumuzu okşadı. Süper yıldızlar arasında artık ‘bizden de biri’ vardı. Gözümüz kulağımız Arda Güler’de idi. Önce sakatlık sezona iyi başlamasına engel oldu. Ardından yıldızlar topluluğu kadroda yer bulmakta zorlandı. Bu sezon geçen yıla göre daha fazla süre almasına karşılık, futbol dahilerimiz(!) bunu yeterli görmeyip, teknik patron Carlo Ancelotti’yi hedef yapmaya devam ediyor.

Arda’nın yeteneğinden şüphesi olan var mı? Hayır.

İkinci soruya geçelim; La Liga ile Süper Lig arasında kalite farkı var mı? Futboldan biraz anlayan herkes eminim bu soruya, “Ne farkı, uçurum var!” diyecektir. Hakikaten var. Öyle laf olsun diye değil.

Üçüncü soru; Real Madrid kadrosu nasıl? Cevap yine belli ve net; yıldızlar topluluğu. Hemen hepsi rüştünü ispat etmiş isimler.

Arda Güler’in manşetlere taşınması 2022-23 sezonunda geldi. Fenerbahçe formasıyla Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa Ligi’nde 35 maça çıktı. Bu maçların 18’inde ilk 11’e adını yazdırdı. Ligde bu rakam 11 oldu. Adını herkese duyurduğu sezon çıktığı maçların yarısında ilk 11 oyuncusuydu. Sezon performansı ise 6 gol ve asistti. 25 Şubat 2005 doğumlu olan Arda’nın, henüz 17 yaşında gösterdiği performans dünya devlerinin dikkatini çekti.

Barcelona ve Real Madrid onun için karşı karşıya geldi… İspanya’da manşetlere taşındı.

Temmuz 2023’te Real Madrid yolunu tutan Arda’nın piyasa değeri 15 milyon, ödenen bonservis 20 milyon Euro oldu. Futbolun marka kulübü Real Madrid kapısından girmek kolay değil. Rüştünü ispat etmeyen birinin transferi mümkün değil.

İkinci aşama daha zor. Real Madrid’e gelmekten daha zoru başarılı olmak. Zira, dev kulübe yıldız olarak onlarca milyon ödenerek alınan nice isimler fiyasko oldu.

Örneğin Eden Hazard.

Chelsea’da sunduğu futbol resitaliyle Premier Lig’e damga vuran Hazard’ın Real’e maliyeti tam 120 milyon Euro oldu. Sonuç kelimenin tek anlamıyla fiyasko. Yaşadığı sakatlıkların yanı sıra kadroda yer bulacak formdan uzak kalması Hazard’ı hızla gözden düşürdü. 4 yıl kaldığı Real’e maliyeti bonservis ve maaşıyla 200 milyon Euro’yu aştı. Karşılığı 7 gol ve 12 asistti. Hazard tek örnek olmadığı gibi son da olmayacaktır. Kısaca Real tarihi, parlak gelip sönen yıldızlarla dolu.

Arda Güler’e dönelim…

Geldiği Real kadrosundaki Ballon d’Or kazanmış Luka Modric’in yanı sıra Toni Kroos, Jude Bellingham, Vinicius Junior, Rodrygo, Brahim Diaz, Ferederico Valvarde ve Eduardo Camavinga, Arda Güler’in rakipleriydi. Forma aslanın ağzında değil, midesindeydi. Sezon başında yaşadığı sakatlıktan dolayı rekabete doğal olarak 2-0 geriden başladı. 1-0 demiyorum bilinçli olarak. Zira, rakipleri Arda’dan kıdemli Real’li idi. Sadece 3 yıl kiralık olarak Milan formasını giyen Brahim Diaz’la aynı kıdemdeydi.

Arda’nın neden oynamıyor veya daha fazla süre almıyor dediğimiz kadro sezonu La Liga ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğuyla kapattı. EURO 2024 performansı Arda Güler’i daha görünür kıldı. Rakiplerinden Toni Kroos’un futbolu bırakması, Modric’in bir yıl daha yaşlanması Arda açısından olumlu gelişmeydi. Ancak kadroya süperstar Kylian Mbappe’nin yanı sıra yıldız adayı Endrick’in katılması forma rekabetinin geçen yılı aratmayacağının işaretiydi.

Henüz sezonun başındayız. Arda, ligde 7 maçta sahaya çıktı. Bunun 3’ü ilk 11 oldu. Geçen sezon ligde 6’sı ilk 11 olmak üzere 10 maça çıkmıştı. 6 golle sezonu kapatmıştı. Bu sezon daha fazla süre almasına karşılık henüz gol ve asist katkısı veremedi.

Arda, Türk futbolunun göz bebeği. Arda’ya en büyük kötülüğü ne yazık ki spor basını yapıyor. Hoş Türkiye’de spor basını kalmadı ama her gün Arda Güler’e zarar verecek haberler çıkıyor. Yorumcular reyting uğruna genç oyuncuyu malzeme yapıyor. Arda göklere çıkarılırken, teknik patron Carlo Ancelotti hedef tahtası yapılıyor. Ancelotti, filmin kötü adamı ilan ediliyor.

Arda’nın Türkiye’den gelen haber ve yorumlara gözünü ve kulağını kapatması lazım. ‘Görmüyorum, duymuyorum’ deyip sadece takımına konsantre olmalı. Futbol bilgisi, Carlo Ancelotti’nin zekatı etmeyecek adamlardan alacağının birşey olmadığını idrak etmeli. Henüz yolun başında bir yıldız. Önünde uzun yıllar var. Kendisi üzerinden pirim devşirmek isteyenleri kâle almadan yoluna devam etmeli.

Yoksa çok yazık ederiz Arda’ya.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version