Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

El Clasico’da Barcelona şov; 4-0!

El Clasico’da Barcelona şov; 4-0!


HASAN CÜCÜK | HABER ANALİZ

Real Madrid – Barcelona El Clasico buluşmasında misafir takım şovuna sahne oldu. Real Madrid’in öldürücü ayakları Mbappe, Vinicius ve Bellingham’ın sustuğu gecede Barcelona’nın forvet hattı golleri sıraladı. Lewandowski (2), Lamine Yamal ve Raphinha’nın golleriyle Barcelona ezeli rakibini deplasmanda 4-0 yendi. Arda Güler’in süre almadığı maçın sonunda Real Madrid’in 42 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

Real Madrid – Barcelona buluşması futbolun gala gecesidir. İki ekibin buluşması futbol literatürüne El Clasico kelimesini kazandırmıştı. Top santraya geldiğinde milyonlar ekrana kilitlenir, yıldızlar sahne alır. Artık söz 22 oyuncudadır.

Christiano Ronaldo’nun Real’den, Messi’nin Barcelona’dan ayrılmasıyla El Clasico kan kaybetmişti. İki takım kadar iki oyuncunun rekabeti milyonların ilgisini çekiyordu. İki yıldızın İspanya’ya vedası El Clasico’nun reytingini düşürmüştü. Birkaç yıl süren ‘fetret’ El Clasico dönemi, yeni yıldızların sahneye çıkmasıyla yeniden eskiye döndü.

Artık karşımızda yeni nesil El Clasico var. Kylian Mbappe’nin Real’e gelmesi doğal olarak El Clasico’ya etki etti. Mbappe, Vinicius, Bellinhgam Madrid cephesinin, Lamine Yamal, Pedri ve Lewandowski Barcelona cephesinin kozlarıydı. Elbette bu sezon farklı bir kimliğe bürünen Raphinha’yı unutmamak gerekiyordu.

Saha içi kadar kenarında da rekabet üst düzeydi. Yaşayan futbol markası Carlo Ancelotti ve Bayern Münih’te kısa sürede efsaneleşen Hansi Flick’in hamleleri sonuca etki edecekti. Barcelona, Hansi Flick’le kısa sürede kimlik değiştirdi. Rakip kaleye hızla giden bir Barcelona oluşturdu. Pas üstüne pas yapmayı bırakan Barcelona hızla rakip kaleye iniyordu. Sezona müthiş başladılar. Raphinha ve Lewandowski, Flick’le kendini bulması Barcelona’nın gücüne güç kattı.

Yıldızların gösterisinin ilk devresinde gol sesi çıkmadı. Maça hükmeden Real olmasına karşılık, Barcelona defansının ofsayt taktiği Mbappe ve Vinicius’u önde yakalattı. İlk yarıda 8 kez ofsayta yakalandılar. Real, defansı Yamal’ı etkisiz hale getirince Barcelona’nın hucüm etkisi azaldı. Golü kovalayan, golü koklayan taraf Real’di.

İkinci devre kaldığı yerden başladığında gol ibresi Real’den yanaydı. Ancak ustanın söyleyecek sözü vardı. Bu usta 36 yaşındaki Lewandowski’den başkası değildi. 54’te Casado’nun müthiş pasına aynı güzellikle kaleye gönderip misafir takımı 1-0 öne geçirdi. Real golün şokunu atlatmadan sabir kez daha sahne alan Lewandowski, bu kez Balde’nin ortasında kafayla topu ağlarla buluşturduğunda dakikalar 56’yı gösteriyordu.

İki dakikada farkı 2-0’a taşıyan Lewandowski, 65 ve 68’te bir kez daha sahne aldı. Bu kez kaçırması atmasından daha zor pozisyonları harcadı. Özellikle 65’teki pozisyonda boş kale yerine direğe nişanladı.

Barcelona’nın forvet hattı Lewandowski, Raphinha ve Yamal paslaşmasında 17’lik yıldız topu ağlarla buluşturdu. 77’de skor 3-0 Barcelona lehineydi. Yamal, El Clasico’da ilk golünü atmanın sevincini yaşadı. Ve bir rekorun sahibi oldu; El Clasico tarihinin en genç golcüsü. 84’te şov sırası Raphinha’nındı. Defansın arkasına atılan topu soğukkanlı aşırtmayla topu ağlarla buluşturdu.

Ter Stegen’n sakatlığında kalenin sahibi olan Inaki Pena, Barcelona’nın en zayıf halkası gösteriliyordu. Ancak adeta kariyer maçını oynadı. Karşı karşıya kaldığı iki pozisyonda Mbappe’ye geçit vermedi.

El Clasico’da tarihi bir skorla bitti. Barcelona ileri üçlüsü maça damgasını vurdu. Hansi Flick’in Barcelona’ya dokuşunu farkını göstermeye devam etti. İki takım arasındaki puan farkı 6’ya çıktı.

 

Taziye…

Eylül 1986’da Çamlıca Yurdu’nda kalmaya başladığımda ‘Hizmet’ ve ‘Hocaefendi’ kavramları literatürümde bulunmuyordu. İkindi namazı için camide yerimi aldığımda ettiğim dua ”Allah’ım beni bu insanlardan biri eyle!” olmuştu. Zamanla kaldığım yurdun ‘Hizmet’ yurdu olduğunu öğrenecek, ‘Hocaefendi’ adına aşina olacaktım. Hizmet sayesinde yeni bir kimlik kazandım. Bugün neye sahipsem Hizmet Hareketi ve elbette Fethullah Gülen Hocaefendi ile onun yolunda gidenler sayesinde oldu.

Geçen yıl bugünlerde Hocaefendi’yi görecek olmanın heyecanı içindeydim. Bugün ise ayrılık hüznü. Hocafendi’ye vuslat, bize hasret düştü. Kendimi acı habere hazır sanıyordum. Yanılmışım.

Varlığı bize güç veriyordu. Herkül’den paylaşılan bir fotoğraf karesi veya kısa bir video ile moral buluyorduk. Hocaefendi’yi yazmak haddimi çok aşar. O, bataklıkta gül bitiren bir bahçıvandı benim için…

Allah, Hocaefendi’ye gani gani rahmet eylesin. Makamını âli, mekanını cennet eylesin. Rabbim, bizi Hizmet yolundan ayırmasın ve sevenlerini ahirette Hocaefendi ile birlikte haşretsin.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version