Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakırhan Amed’den seslendi: Bu ülke komployla nereye vardı, onu düşünün


AMED – DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, mitingin yasaklanmasına tepki göstererek, “Türkiye barışı böyle sağlanmaz” dedi. Bakırhan, çözüm için de İmralı ve Meclis’i işaret etti. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, Amed’de binlerce kişinin katıldığı “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” eyleminde konuştu. 

 

Bakırhan, polislerin sık sık siyasetçilerin sözlerini kesmesine tepki gösterdi. Bakırhan, “Bugün karşılaştığımız tablo, aslında ‘Türkiye barışını sağlayacağız’ diyenleri ters köşe yapan bir tablodur” dedi. Bakırhan, “Türkiye barışı böyle sağlanmaz. Türkiye barışı, bir memurun Eş Genel Başkanımızın sesini kesmesi ile sağlanamaz. Ona sesleniyorum, işini yap. Bu ülkede savcılar var. Bizim muhatabımız siz değilsiniz. Bizim muhatabımız bize cevap verir. Oradan konuşmama müdahale etmeyin. Ortamı provoke etmeyin. Türkiye’nin dört bir yanından on binlerce insan komployu, tecridi kınamak için yollara düştüler. Amed’e gelmeye çalıştılar. Komployla, bu tecritle nereye vardı bu ülke onu düşünün” diye konuştu. 

 

‘ÖCALAN’I BİR ODAYA SIĞDIRAMAZSINIZ’

 

Bakırhan, “Tecrit uyguladınız, İmralı’ya kilit vurdunuz. Ekonomi çöktü, toplum çürüdü, toplumsal gerginlikler had safhaya çıktı. Komplo ve tecrit başarılı olsaydı onbinler bugün burada seferber olmazdı. Politikanız iflas etti, bunu kabul edin. Türkiye ciddi bir sıkışmışlık içindedir” dedi. 

 

Eşit bir yaşam isteyenlerin komploya ve tecride karşı olduklarını belirten Bakırhan, şunları söyledi: “Biz Meclis’te de buradada konuşuruz. Mecliste konuştuklarımızın aynısını konuşmaya devam edeceğiz. Bu komplo sistemi Türk ve Kürt halkını çatıştırmak için uluslararası güçler tarafından uygulanan yöntemdir. Bu komplo, İmralı’da boşa çıktı. İmralı, tarihsel Kürt ve Türk halkının bir arada yaşaması için, demokratik bir cumhuriyette yaşaması için bunu boşa çıkardı. Sizler İmralı kapılarına kilit vurarak, ülkenin demokrasisine zarar veriyorsunuz. Bu ülkenin milyonları ‘Kürt anadilini konuşmasın’ diye, tecrit için harcadınız. Barış içinde birlikte demokratik bir şekilde yaşayalım diyen Sayın Öcalan’ın sesini duyalım. Sayın Öcalan, Kürt halkının barış umududur. Sayın Öcalan’ı bir hücrede tutamazsınız, bir odaya sığdıramazsınız. Sayın Öcalan İstanbul’daki emekçidir, Amed’deki kadın yoldaşlardır. 

 

ÇÖZÜMÜ ULUSLARARASI KAPILARDA ARAMAYIN

 

Toplumsal barışın sağlanmasının bir adresi İmralı’dır. Diğer adres Meclis’tir. İmralı kapılarını açın. Bu komplo ve tecrit politikalarının karşısında durmaya devam edeceğiz. Sayın Öcalan’ın uzattığı barış eli bu ülkenin umududur. Buradan Meclis’e de sesleniyorum; Meclis, bu sorunu artık güvenlik sorunu olarak değerlendiremez. Yeter. Gençler iş ve aş bulsun, yaşadıkları yerde doysun isteniyorsa, yaşamını yitirmesin isteniyorsa, Ortadoğu’daki savaşın sıçramasını istemiyorsa işin muhataplarıyla birlikte Kürt meselesinin çözülmesini sağlamalıyız. DEM Parti buna hazırdır.

 

Bu barış, tecrit politikalarıyla olmaz. İmralı’ya vurulan kilitle olmaz. Biz bütün bedellere, acılara, zulümlere rağmen Türkiye’de barış diyoruz. Çözümü uluslararası kapılarda aramayalım diyoruz. Son yapılan yerel seçimlerde de halk tecrit politikasına ‘hayır’ dedi.”

 

 

 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version