Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vincent Kompany, soru işaretlerini sildi 

Vincent Kompany, soru işaretlerini sildi 


HASAN CÜCÜK | HABER İNCELEME

Bayer Leverkusen Xabi Alonso yönetiminde geçen sezon 11 yıl süren Bayern Münih şampiyonluk hegomanyasına son vermişti. Bundesliga’nın kralı Bayern yeniden zirveyi hedeflerken takıma önemli takviyeler yaptı. Takımın dümenini ise Vincent Kompany’e teslim etmesi soru işaretlerini beraberinde getirdi. Ancak Kompany yönetimindeki Bayern sezonu fırtına gibi başladı. 4’te 4 yapan Bayern, Şampiyonlar Ligi’nde tarihe geçen bir skora imza attı.

Henüz 38 yaşında genç bir teknik adam olan Kompany, başarılı bir futbol kariyerine sahipti. Teknik adamlık serüveni de oldukça iyi başlamıştı. Anderlecht’te 2020’de başlayan teknik adamlık serüveni temmuz 2022’de yeni noktaya evrildi. Championship’ten aldığı Burnley’i Premier Lig’e taşıyan Kompany elit teknik adamlar arasına adını yazdırdı. Yaşı 36 ve önünde uzun yıllar vardı.

Yeniden Premier Lig’e dönme hesapları yapan Burnley, takımı 36 yaşındaki Vincent Kompany’e emanet ettiğinde Belçikalının kısa sürede başarıya ulaşacağını tahmin etmek zordu. 11 sezon formasını giydiği Manchester City’de Ada’nın en başarılı defans oyuncularından biri oldu. Kariyerinin son bir yılını futbola merhaba dediği Anderlecht’te devam ettirdi.

Daha kramponlarını çıkarmadan oyuncu-yardımcı antrenör olarak Anderlecht’te teknik adamlık yolunda ilk adımlarını attı. Ağustos 2020’de kramponlara veda edip, eşofmanlarını giyen Kompany artık Anderlecht’in kenar yönetiminin patronuydu.

Ağustos 2020’de başlayan Anderlecht teknik adamlık günleri inişli çıkışlı geçti. Belçika futbolunun lokomotif kulübü, Kompany yönetiminde son 20 yılın en kötü sezon başlangıcını yaptı. İki yılın sonunda hiçbir başarıya imza atamadan Anderlecht günlerini noktaladı.

Burnley’i Premier Lig’e taşımasıyla Anderlecht’teki başarısız günlerini çabuk unutturdu. Ancak Premier Lig çok farklıydı. Geçmesi gereken isimlerin başında Manchester City’de hocalığını yapan Pep Guardiola vardı. Elbette City’de Guardiola’nın yardımcılığını yapan Arsenal’in teknik patronu Mikel Arteta ve Liverpool’da Jürgen Klopp vardı. Burnley için şampiyonluk rüyadan öte bir anlam taşımıyordu. Zaten kimsenin böyle bir beklentisi yoktu. Ligde tutunması başarı sayılacaktı. Sonuç mu? Burnley Premier Lig’e çıktığı sezon düşerken, Kompany için yol görünüyordu.

Thomas Tuchel yönetiminde 11 yıllık süren şampiyonluk hegomanyasına veda eden Bayern Münih, daha sezon bitmeden hocanın biletini kesmişti. Tuchel sonrası birçok aday ismi telaffuz edildi. Liverpool’a veda edeceğini açıklayan Jürgen Klopp’un yanı sıra Zinedine Zidane, Hansi Flick, Roger Schmidt ve Jose Mourinho, Bayern’in teknik direktör adayları olarak konuşuldu. Sonuç oldukça farklı oldu. Burnley’i küme düşüren Vincent Kompany, Bayern’in yeni hocası olarak açıklandığında ufak çaplı bir şok etkisi yaptı.

Şampiyonluk hegomanyası bitmiş, Bayern tecrübesiz bir isme emanetti. Son şampiyon Leverkusen hem kadrosunu hem de teknşk patronu Xabi Alonso’yu korurken, Bayern yeni bir maceraya açılıyordu. Kadroya önemli takviyeler yapan Bayern, Crystal Palace’den Michael Olise’ye 53 milyon Euro öderken, Fulham’dan João Palhinha (51 milyon), Stuttgart’tan Hiroki Ito (22,5 milyon) ve Granada’dan Bryan Zaragoza (13 milyon) kadronun yeni isimleri oldu. Takımdan defans hattından Matthijs de Ligt ve Noussair Mazraoui ayrılırken, yeni adresleri Manchester United oldu. Bu oyunculardan kasaya 60 milyon Euro girdi.

Yeni isimlerden Olise, ilk 11’de yerini alırken, diğer isimlerin yeri yedek kulübesi oldu. Palhinha sadece bir maçta ilk 11’de sahaya çıkarken, Hiroki Ito henüz forma şansı bulamadı. Sezona Wolfsburg deplasmanıyla başlayan Bayern sahadan 3-2 galip ayrıldı. Freiburg, Holstein Kiel ve Werder Bremen galibiyetleri geldi. Son iki maçta 11 gol atan Bayern kalesinde ise sadece bir gol gördü. Şampiyonlar Ligi’nin ilk haftasında tarihi bir skor geldi. Dinamo Zagreb’i 9-2 yenen Bayern, Devler Ligi’nde bir maçta en çok gol atan takım oldu.

Ligde 12 puanla en yakın takipçisi Bayer Leverkusen’e 3 puan fark atan Bayern, cumartesi günü sahasında takipçisini konuk edecek. Geçen sezon sahasında Leverkusen’i yenemeyen Bayern, hedef galibiyet. Leverkusen maçı Kompany için test niteliğinde olacak. Son şampiyon karşısında alınacak galibiyet genç hocayı koltukta daha sağlam oturtacak.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version