Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trump’ı geçen arsızlık: “Sana bir çocuk vereceğim”

Trump’ı geçen arsızlık: “Sana bir çocuk vereceğim”


TARIK TOROS | YORUM

ABD başkanlık yarışında adaylar Kamala Harris ve Donald Trump’ı ilk kez bir araya getiren ABC News’taki düello, konu dünyanın geleceğini ilgilendirmese hayli eğlenceli kabul edilebilirdi.

Nasıl olmasın ki?

Trump, teyit edilmemiş çok şey söyledi de özellikle biri yenir yutulur cinsten değildi:

“Springfield’de (Ohio) köpekleri yiyorlar, gelen göçmenler kedileri yiyor… Orada yaşayan insanların evcil hayvanlarını yiyorlar. Ve bu bizim ülkemizde olan, yaşanan bir şey. Gerçekten utanç verici.”

ABC’nin moderatörü David Muir, şehir yöneticisiyle iletişime geçtiklerini ve bunu reddettiğini söylediğinde, Trump iddiasını sürdürdü: “Televizyonda gördüm… Televizyondaki insanlar, ‘köpeğim alındı ve yiyecek olarak kullanıldı’ diyorlar.”

***

4 yıl başkanlık yapmış, ikinci dönem için aday olup yarışı kaybetmiş, gelenekleri hiçe sayarak tekrar aday olmuş ve seçimi kazanma ihtimali olan birinden bahsediyoruz. Adayların şansı tüm kamuoyu araştırmalarına göre başa baş çünkü.

Sadece ABD’de değil dünyada yüz milyonların uykusuz kalıp seyrettiği bir yayında böyle arka arkaya onlarca doğrulanmamış veri kullandı. Doğru olup olmaması önemli de değildi. Hemen her gün 3-4 kez konuşuyor ve hemen her konuşması böyle. Kullandığı argümanların tamamı şovunun bir parçası ve kazanmak için her şey mübah. Destekçileri ve taraftarları için de fark etmiyor. Umursamıyorlar. 

Bu anlaşılmayacak bir şey değil. Şöyle ki, göçmenlerden nefret eden ve onları şehirlerinde istemeyen seçmenler için onlardan kurtulmak temel öncelik. “Evcil kedi ve köpekleri yedikleri” palavrası amaca hizmet ettikten sonra kullanılmasında hiçbir mahsuru yok yani.

***

İngiltere’de 2016’daki Brexit (Avrupa Birliği’nden çıkış) referandumunda Boris Johnson’un iki temel argümanı vardı:

-AB’yi haftada 350 milyon Sterlin fonluyoruz, bunu içeride ulusal sağlık sistemine aktaracağız. 

-Türkiye eninde sonunda AB’ye üye olacak ve AB’den çıkmazsak Türkler ülkemize akın edecek.

İki bilgi de yanlış ve hayatın gerçeklerine uzaktı, daha o günlerde ortaya çıktı bu. Ne çare, AB’den çıkmak için her yol meşru olduğu için önemsenmedi. Sonuçta amaca hizmet etti mi, etti!

Bugün Trump, çok daha pespaye biçimde bir kampanya yürütüyor. Ve maalesef insanlar, çıkarlarına hizmet ettiği için önüne arkasına bakmıyor. Çirkin ve kuralsız bir mücadele.

***

Taylor Swift, dünyanın açık ara bir numaralı starı. Tek başına milyarlarca dolarlık büyük bir endüstri. 2023’te başlayan ve halen devam eden büyük turnesinde (The Eras Tour) uğradığı ülkelerin ekonomik verilerini etkileyecek bir marka değeri var.

Harris-Trump düellosundan sonra Instagram hesabından Kamala Harris’e destek mesajı paylaştı. Kedisiyle verdiği pozun altını da “çocuksuz, kedili kadın” (childless cat lady) diye imzaladı. Türkçe çevirisi biraz tuhaf biliyorum fakat ABD’de “çocuksuz kadınlara” böyle deniyor ve Trump’ın başkan yardımcısı adayı JD Vance, Kamala Harris’i aşağılamak için kullanmıştı daha önce. Taylor Swift’inki oraya gönderme…

Trump cephesi bunu da cevapsız bırakmadı. Elon Musk, büyük bir çirkinliğe imza atarak sahibi olduğu X platformunda, “Peki Taylor… Sen kazandın… Sana bir çocuk vereceğim ve kedilerini hayatım pahasına koruyacağım.” yazdı.

***

Bırakın seçim mücadelesini, karşılarındaki kadınları acımasızca ezen vahşi erkekler dünyasında neye şaşıracağımıza şaşırdık adeta.

Taylor Swift, mesajında diyordu ki, “Bu ülkede kaosla değil sükûnetle yönetilirsek çok daha fazlasını başarabileceğimize inanıyorum.”

Buna aldığı küstah cevap, “Sana bir çocuk vereceğim!” oldu.

En büyük ikilemi ise bizim gibi, bu tiplerin sahibi olduğu platformlarda gazetecilik ya da yayıncılık yapmaya çabalayan insanlar yaşıyor. Böyle partizan ve hiçbir kutsalı olmayan, arsız ve azgın insanların platformlarında kalmaya devam etmeli miyiz?

Emin değilim.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version