Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’na siyasi yasak tartışılırken, Erdoğan’ın adaylığı kesinleşti

İmamoğlu’na siyasi yasak tartışılırken, Erdoğan’ın adaylığı kesinleşti


TARIK TOROS | YORUM

MHP’nin Kemal Kılıçdaroğlu hakkında siyasi yasak istemiyle açtığı dava 3 gün konuşulup unutuldu fakat Özgür Özel’in tepkisi mühimdi. CHP Genel Başkanı, selefi için kendini ortaya koydu: “Önceki genel başkanımızı hapse atmak için mevcut genel başkanın cesedini çiğnemeniz lazım.”

Olması gereken bir tepkiydi bu. İlkesel bir tepkiydi. Hoş, Özgür Özel anca laf üretiyor, icraatını görmedik lakin o kadar konuşacağınıza haftada bir, böyle bir laf edin daha çok konuşulursunuz.

Mühim olan konuşmak değil ‘konuşulmaktır’ çünkü. ‘Konuşulmak’ için de eylem gerekir.

***

Rivayet muhtelif: İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak da içeren “seçim yetkililerine ahmak diyerek hakaret ettiği” iddiasıyla açılan dava, istinafta sırasını bekliyor. İmamoğlu artık dayanamadı ve bunu hatırlatmak zorunda kaldı.

Çünkü yalnız. Çünkü rahatsız. Cumhurbaşkanlığı seçiminin açık ara 1 numaralı adayı olduğu halde bu tellere basan yok.

2019-2023 arasındaki benzer bir süreç işletiliyor. Zaman akıyor, millet paletler altında eziliyor, siyaset sonuçsuz tartışmalarla haftalarını, aylarını kaybediyor ve seçim günü gelip çattığında artık ne propaganda imkanı kalıyor ne de sandık güvenliğini sağlamak mümkün.

***

Özgür Özel, daha önce “Kasım 2025” olarak telafuz ettiği erken seçim tarihini enteresan biçimde 2026 ilkbaharına kaydırdı ve ekledi: “Türk siyasi tarihine bunu bırakmak istemem: Erdoğan 23 yıl sonra aday olamadığı için gitti.”

***

İşi gücü bırakmış, Erdoğan’ın adaylığına kafa yoruyor. Birkaç hafta önce kulislerde Erdoğan’ın “CHP’yi karıştırma” planı yaptığı konuşuluyordu. Valla böyle bir genel başkanla bunun için çaba harcamasına lüzum yok! Kaldı ki, CHP fena halde karışık zaten:

Böyle başlayıp bitiremediği veya söz verip tutmadığı nice konu var. Özgür Özel liderlik sınavından kalmıştır. Olmaz, olmayacak. Bunu CHP seçmeni, CHP’li vekiller, genel merkez de görüyor, ne çare “kral çıplak” diyen yok.

***

Ekrem İmamoğlu’nun geçen seçimden bu tarafa arasının limoni olduğu Kemal Kılıçdaroğlu ile buluşması geçiştirilmemeli. Her ikisi de gidişattan hoşnut değil ve benim bu yazdıklarımdan çok daha fazlasına vakıflar.

Mansur Yavaş, şimdilik, “Beni bu tartışmalara meze yapmayın!” diyerek mesafe koymuş görünüyor. O da sahaya inerse Özgür Özel, CHP Genel Müdürü olur. Bu sıfatı zamanında Erdoğan, Kılıçdaroğlu’na takmıştı. Özel’e daha çok yakışıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version