Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Futbol şöleninde gülen taraf Galatasaray oldu

Futbol şöleninde gülen taraf Galatasaray oldu


Trendyol Süper Lig 6. hafta maçında Galatasaray, deplasmanda Fenerbahçe’yi 3-1 mağlup etti. Galatasaray’ın golleri Livakovic (KK), Mertens ve Sara’dan geldi. Fenerbahçe tek golü ise Dzeko’yla penaltıdan aldı. Derbiyi kazanan Sarı-kırmızılı takım, 6’da 6 ile başladığı sezonda rakibiyle puan farkını 5’e yükseltti.

HASAN CÜCÜK | HABER İNCELEME

Türkiye’de futbolun en önemli şöleninin başında Fenerbahçe – Galatasaray derbisi gelir. Ligin 6. haftasında iki devin mücadelesi 3 puandan çok öte olacaktı. Elbette henüz sezonun başındayız. Şampiyonluk için çok uzun yol var. Ancak derbiyi kazanan 3 puanın yanında moral üstünlüğünü de hanesine yazacaktı.

Kadıköy uzun yıllar Galatasaray için kabus oldu. 22 Aralık 1999 kazanılan 2-1’lik maçtan sonra Galatasaray’ın galibiyet hasreti başlamıştı. 21 yıl süren hasretin bitmesinden sonra Kadıköy korkulan bir deplasman olmaktan hızla uzaklaştı. Son 7 maçta Fenerbahçe sadece bir kez kazanırken, Galatasaray’ın hanesinde 3 galibiyet vardı. İki takım 3 maçta ise eşitliği bozamadı.

Bu yıl nasıl bir sonuç olacaktı? Lige iki takım da çok iyi başlamıştı. Fenerbahçe’nin bir bareberliği vardı. Galatasaray ise tüm maçlarını kazanmıştı. Gözler sahadaki 22 oyuncu kadar, kenardaki Jose Mourinho ve Okan Buruk üzerinde de olacaktı.

Okan Buruk kazanan 11’i bozmadı. Icardi’nin yokluğunda forvete Osimhen’i monte eden Okan Buruk, Toreira – Sara uyumundan maksimum faydalanmayı bildi. Mertens’in tecrübesi, Barış Alper ve Yunus Akgün’ün hızından faydalanmak isteyen Okan Buruk, elbette Osimhen’in hava topu hakimiyeti ve gol vuruşlarındaki ustalığına güveniyordu.

Jose Mourinho geçen haftadan farklı olarak forvet hattında değişikliğe gidip, En Nesyri yerine Edin Dzeko’yu ilk 11’de sahaya sürdü. Tabi sakatlıktan dönen Djiku’ya formayı verip, Becao’yu kulübeye çekti.

Derbi beklentileri karşılayacak mücadeleyle başladı. Geçen yıl Kadıköy’de oynanan maç tam bir hayal kırıklığı olmuştu. Neredeyse iki takımda isabetli şut bulmadan maçı tamamlamıştı. Bu kez farklı oldu. Maçta her şey vardı. Goller, şutlar, kaçan pozisyonlar, kalecilerin kurtarışlarıyla uzun yıllar sonra adına yakışan bir derbi izledik.

Maçın kader adamları İsmail Yüksek – Fred ile Toreira – Sara ikilisi olacaktı. Orta sahada üstünlük kuran maçı alacaktı. İlk çeyrekte rakibine üstünlük kuran Fenerbahçe oldu. Önce rakibini durduran sarı-kırmızılar 20. dakikadan sonra oyun üstünlüğünü eline aldı. Goller peş peşe geldi. 8 dakikada iki gol bulan Galatasaray yolun yarısını çoktan geçmişti.

İkinci devreye baskılı başlayan Fenerbahçe, ikinci yarının ilk çeyreği dolmadan kalesinde 3. golü gördü. Sara pozisyonu hazırlayıp, bitiren isim oldu. 4 dakika sonra 63’te kazanılan penaltıda Dzeko skoru 3-1’e taşıdı.

İki takım da gol sayısını arttıracak pozisyonlar buldu. Ya kalecilere takıldılar ya da son vuruşta başarılı olamadılar. İnanılmaz goller kaçtı. Fenerbahçe farkı kapatatacak, Galatasaray tarihi skora ulaşacağı pozisyonları harcadı. Sonuçta kazanan 3-1’lik skorla Galatasaray oldu.

Galatasaray, rakibini kendi silahıyla vurdu. Fred – İsmail Yüksek işbirliğini Sara – Toreira ile bozmakla kalmayıp, orta saha üstünlüğünü eline aldı. Son 8 maçta Kadıköy’den 4. galibiyetini çıkarmayı bildi.

Fenerbahçe’de henüz taşların yerine oturmadığı net olarak ortaya çıktı. Ferdi’nin yokluğu çok aranacak gözüküyor. Keza sağ bek Mert Müldür, Osayi- Samuel’in yokluğunu maç boyunca hissettirdi. Forvet hattı için de Mourinho’nun kafa karışıklığı devam ediyor. Bir numaralı isteği Youssef En-Nesyri’nin kimya uyaşmazlığı devam ediyor.

Fenerbahçe, Kadıköy’de Trabzonspor’a kaybettiği 3-2’lik maçtan sonra 32 maçtır ligde kaybetmemişti. Bir başka ezeli rakip bu seriye son verdi. Futbola doyduğumuz bir derbi keyfi yaşadık.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version