Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Erdoğan, ‘dokunduğunu’ kirletiyor!

Erdoğan, ‘dokunduğunu’ kirletiyor!


ADEM YAVUZ ARSLAN | YORUM

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, New York’tan ayrılıp Türkiye’ye doğru yola çıktıktan kısa bir süre sonra ABD medyasında manşetlerine taşındı. Konu ne Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler temasları ne de Başkan Biden’in veda yemeğine katılmayıp erken ayrılmasıydı.

Türkiye, New York’un popüler belediye başkanı Eric Adams’ın merkezinde olduğu bir yolsuzluk soruşturması nedeniyle gündemin ilk sırasına tırmandı. Malum olduğu üzere FBI bir yılı aşkın süredir Eric Adams ve ekibini soruşturuyordu.

Süreci şu yazımda ‘FBI Erdoğan’ın adamlarının peşinde’ başlığında anlatmıştım. İşte bir yıldır süren o soruşturma sonuçlandı ve ABD tarihinde ilk kez görevdeki bir New York belediye başkanı yolsuzlukla suçlandı.

İddianame henüz kamuoyu ile açıklanmadı. Ancak şu ana kadar sızan bilgiler popüler belediye başkanının başının ciddi dertte olduğunu gösteriyor.

Peki bu neyin soruşturması ve olayın Erdoğan ailesi ile ilgisi ne?

Dediğim gibi iddianamenin detayları henüz açıklanmadığı için bilmiyoruz. Ancak konuyu takip edenler soruşturmanın seyrinden hareketle içeriği az çok tahmin ediyor. Çünkü soruşturma uzun süredir ABD medyasının, özellikle de New York Times gazetesinin yakın takibinde. FBI’ın attığı her adım, gözaltına aldığı her isim, baskın yaptığı her ev manşetlere çıktı.

Nitekim FBI ajanlarının Başkan Adams’ı Manhattan’da bir programda kenara çekip tüm elektronik cihazlarına el koyduğunda soruşturmanın ne kadar ciddi olduğu anlaşılmıştı. Bu olaydan kısa bir süre önce de Adams’ın seçim kampanyası direktörünün evi basıldı ve kolilerce evrağa el kondu.

Defalarca Türkiye’ye götürülmüş, pahalı hediyeler verilmiş

Detaylara devam edeceğim ancak bu noktada şu hatırlatmayı yapayım; FBI’ın soruşturduğu yolsuzluk dosyasından milyonlarca dolarlar, yüzbinlerce dolarlık saatler, hediye piyanolar, ağzına kadar rüşvet paraları ile doldurulmuş ayakkabı kutuları çıkmayacak.

Hatta soruşturmaya konu olan rakamlar o kadar küçük ki, Erdoğan ve AKP elitleri o miktarı rüşvet olarak almaya tenezzül bile etmeyebilir.

Yani iddianame açıklandığında, “Ne yani o kadar gürültü bu kadar para için miydi?” demeyin. Zira Amerika’da 50 bin dolarlık hediye saatle hayatı kararan nice popüler siyasetçiler oldu.

Dosyaya  devam edersek; görünen o ki Erdoğan rejimi ve ABD uzantıları Eric Adams’a çok ciddi ‘yatırım’ yapmış. Belediye Başkanı, defalarca Türkiye’ye götürülmüş, pahalı hediyeler verilmiş, Türk Hava Yolları’ndan hediye biletler ve ücretsiz upgrade almış.

Türken ve TÜRGEV’in ismi de soruşturmada geçiyor

FBI’ın soruşturmasının bir ayağı da ABD’de kurulu bir takım şirket, vakıf ve tüzel kişilikler. Mesela Manhattan merkezli KSK İnşaat, Eric Adams’ın kampanyasına yaptığı bağışlar sebebiyle soruşturuldu.

Soruşturmada Bahçeşehir Üniversitesi’nin Washington DC’deki şubesi Bay Atlantic Üniversitesi’nin, Erdoğan ailesinin vakfı olarak bilinen Turken ve Türgev vakıflarının, Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen Türk işadamlarının isimleri geçiyordu.

Eric Adams, Emine Erdoğan’ın programına katılmış, Turken Vakfı’nın binasının temelini atmıştı. Bu programlara ait fotoğraflar ABD medyasında çarşaf çarşaf yayınlanıyor. Fakat soruşturma ile ilgileri ne onu henüz bilmiyoruz.

Ancak şimdiden şunu söyleyebilirim; Türkiye’de her türlü illegaliteye alışan rejim, benzeri adımları ABD’de atmaya çalışınca radara yakalanıyor. Çünkü burada ‘siyasetin köpeği’ olan bir yargı ve Saray’ın uşağı olmuş bir medya düzeni yok.

Kızılay gibi kurumlardan transfer edilen milyonlarca dolarla kurulan aile vakıfları, Manhattan gibi bir yerde yaptırılan öğrenci yurdu, satın alınan malikaneler, kurulan şirketler ve düşünce kuruluşları üzerinden dönen para trafiklerinin FBI’in gözünden kaçmayacağını bilmek için ABD uzmanı olmaya gerek yok.

Kısacası Erdoğan ve rejim aparatları o kadar zehirli ki, bırakın iç içe geçmeyi, yanında duranı bile zehirliyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version