Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Huzurlarınızda Los Galacticos 2.0

Huzurlarınızda Los Galacticos 2.0


HASAN CÜCÜK | HABER ANALİZ

Real Madrid’in başkanlık koltuğuna Haziran 2000’de oturan Florentino Perez, ünlü kulüpte artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını belirtip, ”Her sezon bir yıldız!” vaadinde bulunuyordu. Perez başkan olduğunda Real Madrid’in kadrosunda Raul, Roberto Carlos ve Guti gibi yıldızlar vardı. Los Galacticos (Yıldızlar Topluluğu) projesine start veren Perez, görevden ayrılacağı 2006 yılına kadar birçok yıldıza eflatun- beyaz formayı giydirdi.

2009’da tekrar göreve gelen Perez, Los Galacticos’a kaldığı yerden devam sözü verdi. Ancak önünde geçmesi gereken Pep Guardiola’nın Messi’li Barcelonası vardı. Son yıllarda ekonomik darboğazdan dolayı Barcelona sıkıntı yaşayınca, talih bir kez daha Real Madrid’e güldü. Perez, Real Madrid’i yeniden yıldızların buluştuğu adres yaptı. Dünya futbolunun starlarından Kylian Mbappe’nin takıma katılmasıyla Los Galacticos 2.0 dönemi başladı.

Florentino Perez, Haziran 2000’de başkan seçilir seçilmez, ezeli rakip Barcelona’nın Portekizli yıldızı Luis Figo’yu transfer etti. Figo’nun gelmesiyle Los Galacticos projesi start alıyordu. Perez’in hayalinde farklı bir Real Madrid vardı. Bir taraftan yıldız oyuncular transfer edilirken, diğer yandan altyapıdan yeni yıldızların yetişmesini hedefliyordu. Projenin ikinci ayağı pek tutmasa da Perez yıldız transferi sözünü tuttu.

2001’de Zinedine Zidane, 2002’de Ronaldo (Brezilyalı), 2003’te David Beckham, 2004’te Michael Owen, 2005’te Robinho ve Sergio Ramos Real Madrid kadrosuna katıldı. Efsane kadro ile Real Madrid, 3 La Liga ve 2 Şampiyonlar Ligi başarısına imza attı. 2006’da Zidane’in futbolu bırakmasıyla Los Galacticos dönemi sona erdi.

Florentino Perez, 3 yıl aradan sonra 2009’da yeniden başkan seçildiğinde Los Galacticos projesini yeniden raftan indirdi. Daha koltuğuna tam oturmadan peş peşe iki bomba transferi patlattı. Milan’dan Kaka, Manchester United’dan Cristiano Ronaldo rekor bedelle Real kadrosuna katıldı. Perez’in ikinci döneminde aşması gereken esaslı bir rakip vardı. 2008’te Barcelona’nın başına geçen Pep Guardiola, ünlü altyapı La Masia’dan yetişen oyuncularla yenilmez bir armada kurdu. Messi, Xavi, Iniesta, Puyol gibi efsanelerle Barcelona sadece La Liga’ya değil Şampiyonlar Ligi’ne de ambargo koyuyordu.

İlk döneminde başarıya hemen ulaşan Perez, La Liga’da ancak başkanlığının 3. yılında şampiyonluk gördü. Şampiyonlar Ligi hedefi için ise 5 yıl bekleyecekti. Kaka’dan istediğini bulamayan Perez, 2013’te yeni bir transfer rekoruna imza atıp Gareth Bale’i kulübe kazandırdı. Ne yapsa Barcelona engelini aşamıyordu. İmdadına Los Galacticos’un ilklerinden Zidane yetişti. Ocak 2016’ta göreve gelen Zidane 3 yıl üst üste Şampiyonlar Ligi’ni kazanma başarısı gösterdi. Bale’in yanı sıra Eden Hazard’la da hüsran yaşayan Perez, Cristiano Ronaldo, Luka Modric, Toni Kroos, Karim Benzema ve Sergio Ramos’la başarıdan başarıya koştu.

Her ne kadar Zidane ile 3 Şampiyonlar Ligi ve 1 La Liga şampiyonluğu gelmesine karşılık Perez’in hayali Los Galakticos yeniden hayat bulamıyordu. 2018’de Ronaldo, 2021’de Sergio Ramos ve 2023’te Karim Benzema Real’e veda etti. Bu süreçte giderek baş ağrısına dönüşen Eden Hazard ve Gareth Bale’den kurtuldu.

Temmuz 2021’de başlayan ikinci Carlo Ancoletti dönemiyle Real Madrid yeni faza geçti. İtalyan Hoca, genç bir kadro kurdu. Eduardo Camavinga, Aurelien Tchouameni ve Jude Bellingham’ı transfer eden Ancelotti, Vinicius Junior ve Rodrygo’yu yıldızlaştırdı. Elbette kadroya katılan milli futbolcumuz Arda Güler’i de es geçmeyelim.

Ancelotti ilk sezonunda La Liga şampiyonluğunu, Şampiyonlar Ligi ile taçlandırdı. İkinci yılında Barcelona’ya ligi, Şampiyonlar Ligi’ni Manchester City’ye kaptırdı. Bu sezon fırtına gibi esen bir Real vardı. Önce lig ardından Kupa 1’i müzesine götürdü. Kalede Courtois, defansta Militao, Rudiger, orta sahada Valverde, Toni Kroos, Tchouameni, Camavinga ve ihtiyar delikanlı Luka Modric, hucüm hattında Jude Bellingham, Rodrygo, Vinicius Junior Real Madrid’i sırtlayan oyuncular oldu.

Kroos’un emekliye ayrıldığı, Modric’in yaşlandığı yılda kadroya taze kan olarak Kylian Mbappe ve Brezilyalı genç yıldız Endrick katıldı. Zaten güçlü bir kadroya sahip olan Real Madrid, Mbappe’nin gelmesiyle gücüne güç kattı. Lig ve Şampiyonlar Ligi’nden sonra UEFA Süper Kupa’yı da müzesine götüren Real Madrid, Atalanta’yı geçerken zorlanmadı. Sonuca gitmekte zorlanmayan bir Real var.

Rodrygo, V. Junior ve Mbappe forvet hattı, Barcelona’nın Messi, Suarez ve Neymar dönemini hatırlatıyor. Barcelona’nın ekonomik sıkıntılar yaşadığı dönemde Real Madrid, yıldızlar topluluğu bir kadro kurdu. Daha şimdiden lig ve Şampiyonlar Ligi’nin bir numaralı favorisi gösteriliyor. Perez ise uzun zamandır beklediği Los Galacticos 2.0’ı inşa etmenin mutluluğunu yaşıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version