Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bu hezimet Okan Buruk’a yazar! 

Bu hezimet Okan Buruk’a yazar! 


HASAN CÜCÜK | HABER ANALİZ

Şampiyonlar Ligi rüyamız başlamadan bitti. Önce Fenerbahçe ardından Galatasaray. Sarı-kırmızılar, play-off turunda Young Boys’la eşleştiğinde umutlanmıştık. Kadro kalitesi olarak arada muazzam fark vardı. Ancak futbol kağıt üzerinde kazanılmıyor. İlk maçı deplasmanda 3-2 kaybeden Galatasaray, umutlarını İstanbul’a bırakmıştı. Sonuç yine hüsran oldu. Galatasaray, evinde oynadığı maçta İsviçre temsilcisi Young Boys’a 1-0 yenildi ve UEFA Şampiyonlar Ligi’ne playoff turunda veda etti.

Futbolda kazanmak kadar kaybetmekte vardır. Kaybederken alkışlanmakta mümkün. Galatasaray, Young Boys karşısında iki maçta da ortaya koyduğu futbolla alkışlanmaktan çok uzaktı. İlk maçın skorunun 3-2 olması aldatmasın. Young Boys’lu oyuncular biraz dikkatli olsaydı, çok farklı bir skor ortaya çıkardı.

Şampiyonlar Ligi prestijin yanı sıra devasa bir gelir demek. Kulüplerimizin ekonomik durumu ortada. Üç büyükler gırtlağına kadar borca batmış durumda. Türkiye sınırları içindeki gelirle kazanın kaynaması mümkün değil. Bundan dolayı Avrupa arenasında olmak hayati önem taşıyordu. Şampiyonlar Ligi ayak bastı parası 18,6 milyon Euro. Bunun üzerine 6,7 milyon Euro’luk yayın geliri ve gruplarda alınacak galibiyet ve beraberliğe verilecek primlerle sarı-kırmızılar ihya olacaktı.

Bu hezimetin tek sorumlusu Okan Buruk’tur. Son derece yanlış bir ilk 11 sahaya sürdü. Galatasaray, maç boyunca oyuna hiç tutunamadı. Pozisyonları peş peşe Young Boys buldu. Çok rahat oynadılar. Defansta hiç paniklemediler. Baskıyı çok kolay kırdılar. Özellikle Galatasaray’ın 3. bölgede kaptırdığı toplarla, kalemize çok hızlı geldiler. Topu Galatasaray’a bilinçli bıraktılar.  Okan Buruk’un gol ümidi Icardi ve Batshuayi, rakip defans içinde kayboldu.

Okan Buruk final maçlarında hep sınıfta kaldı. ”Son iki yılın şampiyonu hocaya haksızlık ediyorsun!” diyenler olacaktır. Hoca kalitesi zor zamanda belli olur. Geçen yıla dönelim. Final maçı Şampiyonlar Ligi gruplarındaki son maç olan FC Kopenhag mücadelesiydi. Beraberlik grup ikinciliği için yeterken, kaybedip Devler Ligi’ne veda etti. Yoluna Avrupa Ligi’nde devam eden sarı-kırmızılar son 16 play-off turunda Sparta Prag’ı sahasında 3-2 yenerken, deplasmanda dağıldı. 4-1’lik hezimetle Avrupa defterini şubat ayında kapattı.

Ligdeki final ise Fenerbahçe derbisiydi. Ezeli rakibi karşısında beraberlik bile bitime bir hafta kala seyircisi önünde şampiyonluğun ilanıydı. Maçta 80 dakika 10 kişi oynayan rakibine 1-0 yenilip, şampiyonluk ilanını son maça bıraktı.

Şunu net gördük, final maçlarında rakipler Galatasaray’ı çok iyi analiz ediyor. Ne yazık ki Okan Buruk’un buna bir çözümü olmuyor. Geçen yıl gelen şampiyonluk ve Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalınması transfer fiyaskosunun üzerini örtmüştü. Tete, Zaha, Vinicius, Serge Aurier, Tanguy Ndombélé transfer edilen ancak hiçbir katkı vermeyen oyunculardı. Başarıdan dolayı bunlar görülmedi. Katkı vermeyen transferler daha da göze batacak. Bu saatten sonra Okan Buruk’un koltuğunda rahat oturması zor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version