Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ÖHD’den işkenceci komutan hakkında suç duyurusu


MÊRDÎN – ÖHD, Nisêbîn’e bağlı Marînê kırsal mahallesindeki ev baskınında köylülere işkence yapılmasına ilişkin Kızıltepe İlçe Jandarma Komutan Vekili Kamil Aksoy hakkında suç duyurusunda bulundu.

Mêrdîn’in Nisêbîn ilçesine bağlı Marînê (Eskihisar) kırsal mahallesine 9 Temmuz’da yapılan ev baskınında köylülere işkence yapılmasına dair tespitlerini tamamlayan Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mêrdîn Şubesi, Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu. ÖHD suç duyurusu dilekçesinde Kızıltepe İlçe Jandarma Komutan Vekili Kamil Aksoy ile beraber olay günü köylüleri darp eden askerlerin tespit edilerek, yargılanmalarını istedi. ÖHD, Aksoy ve belirlenecek diğer failler hakkında “insanlığa karşı suçlar”, “işkence”, “hürriyetten yoksun kılma”, “cebir”, “kanun hükmü ve amirin emri”, “kasten yaralama”, “cinsel taciz”, “mala zarar verme”, “haberleşmenin gizliliğini ihlal”, “özel hayatın gizliliğini ihlal”, “nitelikli haller”, “hakaret”, “tehdit” olmak üzere TCK’nin toplam 13 maddesinden suç duyurusunda bulundu.

 

ÖHD, 9 sayfalık suç duyurusu dilekçesinde darp raporu, arama yapılan evin fotoğrafları ve işkenceye maruz kalanların beyanlarına da yer verdi. Yapılan suç duyurusunda yaşanan işkence anlatılarak, TCK’nin birden fazla maddesi bakımından suç teşkil edecek söz ve eylemlerde bulunulduğu vurgulandı. Dilekçede belirtilen suçlar kapsamında failler hakkında ivedilikle soruşturma başlatılması ve tutuklanması talep edildi.

 

AKSOY HAKKINDA 

 

Mardin Özel Harekat Taburu’nda 2018 yılından bu yana görev yapan Aksoy, daha önce Ömerli Jandarma Komutanlığına, ardından da Kızıltepe İlçe Jandarma Komutanlığı görevlerine getirildi. Aksoy; 2019 yılında da Mehsertê (Ömerli) ilçesi Ömeryan Bölgesindeki bir çatışmada Özel Harekat Şube Müdürü Tufan Kansuva’nın hayatını kaybetmesinin ardından Hacîya (Sulakdere) ve Yestê (Duygulu) kırsal mahallelerine yapılan baskınlarda köylülerin karakol bahçesine toplanarak, darp edilmesinde rol oynamıştı. 

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version