Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EURO 2024 | İngiltere, üst üste ikinci kez finalde

EURO 2024 | İngiltere, üst üste ikinci kez finalde


HASAN CÜCÜK | YORUM

EURO 2024’te finale giden ikinci ülke İngiltere oldu. Hollanda karşısında 7. dakikada 1-0 geriye düşen İngilizler, Harry Kane’le penaltıdan 18’de beraberliği yakaladı. 90 dakika bittiğinde skor tabelasında 1-1 eşitlik vardı. Oyuna sonradan giren Cole Palmer’in asistini Ollie Watkins 90+1’de ağlarla buluşturup İngiltere’yi finale taşıdı. Final maçı 14 Temmuz Pazar günü oynanacak!

İngiltere – Hollanda yarı finalinde favori İngilizlerdi. Ancak yarı finale gelene kadar oynadığı futbol, kadro kalitesinin çok altındaydı. Teknik patron Gareth Southgate eleştirilerin hedefindeydi.

Hollanda ise üzerinde daha az baskıyla yarı finale çıktı. Gruptan üçüncü olarak çıkıp, Romanya ve Türkiye’yi geçmişti. Son yıllarda önlenemeyen bir düşüş yaşayan Hollanda’nın yarı finale gelmesi bile başarıydı. Ronald Koeman’ın ısrarla forvetsiz oynamayı tercih etmesi, Hollanda’nın gücünü darbe vuruyordu.

İngilizler, Slovakya ve Portekiz’i geçerken zorlanmıştı. Slovakya karşısında beraberliği son saniyelerde yakalaıp, direkten dönmüştü. Yoksa İngilizler için turnuva son 16 turunda bitecekti. İngilizlerin maçı 90 dakika içinde çevireme zaafı vardı. Slovakya ve Portekiz maçları uzatmalara gitmiş, Portekiz’e ancak penaltılarda üstünlük kurmuştu.

İspanya’nın rakibi kim olacaktı? İngiltere mi Hollanda mı? Maç öncesi ibre İngiltere’den yanaydı. Ancak futbol sahada neticeleniyordu. İlk düdükle birlikte İngilizler oyuna ağırlığını koydu. Daha hareketli bir İngiltere vardı. Southgate’in statik oyununu terk eden Phil Foden gibi isimler çakılı oynama yerine hareketliydi.

İlk gol henüz maçın başında geldi. Oyuna hükmeden İngiltere’den değil Hollanda’dan geldi. Declan Rice’tan topu söken Xavi Simons ceza alanı dışından müthiş şutuyla kaleci Pickford’a rağmen ağlarla buluşturdu. Henüz 7. dakikada öne geçen Hollanda gol sonrası İngiltere baskısından dolayı yarı alanından çıkmaktan zorlandı.

Nitekim aradığı golü 18. dakikada Harry Kane’in ayağından penaltıdan buldu. Penaltı kararı VAR’dan geldi. Hamlede geciken Dumfries’in müdahalesi penaltı olarak cezalandırıldı. İngiliz efsanesi Garry Neville’in ”Bu penaltı tam bir rezalet!” yorumu kayıtlara geçti.

İlk yarı oyunu İngilizler domine etti. Bol aksiyonlu bir 45 dakika izledik. Hollanda’da Dumfries’in, İngiltere’de Foden’in vuruşları direğe takıldı. Yine Foden’in kaleciyi geçen topunu Dumfries çizgiden çıkardı. Hollanda’da Dumfires yaptırdığı penaltı kadar çizgiden çıkardığı top ve direğe takılan kafa vuruşuyla öne çıkan isim oldu. İngiltere’de ise Kobbie Mainoo defans ve ofanstaki kritik müdahale ve paslarıyla sivrilen isimdi.

İkinci devrenin başında Weghorst’u oyuna alan Koeman, umudunu duran toplara bağlamıştı. Top daha çok İngilizlerde olmasına karşılık, pozisyon bulmakta zorlandılar. Hollanda defans ve orta sahası rakibini tehlike bölgesinden uzak tutmayı başardı. Hollanda ilerde çoğalmakta zorlandı. Duran toplarla gol bulma stratejisini benimsediler. Yakaladıkları fırsatları ise değerlendiremediler. Dakikalar ilerledikçe iki ekipte daha temkinli oynamaya başladı.

90 dakika bittiğinde skorda eşitlik vardı. Takımlar uzatmalara hazırlanırken 90+1’de sahneye Ollie Watkins çıktı. Oyuna sonradan giren Cole Palmer asistini Watkins sağ çarprazdan ağlarla buluşturdu. İngiltere’nin final yolunu sonradan oyuna giren iki oyuncu açtı.

İngiltere uzun bir aradan sonra eleme turunda maçı uzatmaya götürmeden kazandı. EURO 2020’de olduğu gibi finale adını yazdırdı. Rakip İspanya. Pazar akşamı ya tarih yazacaklar ya da bir turnuvadan daha eli boş dönecekler…

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version