Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cenazesi 38 gün sonra teslim edilen Numaş’ın taziyesine ziyaret


WAN – Mosîro’da yaşamını yitirdikten 38 gün sonra cenazesi ailesine teslim edilen HPG’li Barzan Numaş’ın taziyesi kitlesel ziyaret edildi. Kitle aynı zamanda HPG’li Sercan Erkol için verilen mevlide de katıldı. 

 

Wan’ın Elbak ilçesi Mosîro alanında 4 Haziran’da çıkan çatışmada bir arkadaşıyla birlikte yaşamını yitiren ve 38 gün sonra cenazesi ailesine verilen Barzan Numaş (Fîraz Arjîn) dün gece Süphan Mezarlığı’nda toprağa verildi. Numaş’ın cenazesine katılmak için mahalleye gelen yüzlerce kişiye izin verilmedi. Emniyet sadece ailenin mezarlığa geçmesine izin verdi. Numaş, ailesinin katılımıyla aon yolculuğuna uğurlandı. 

 

TAZİYEYE KİTLESEL ZİYARET

 

Numaş için kurulan taziye yüzlerce kişi tarafından ziyaret edildi. Yaşamını yitiren Namuş için aile evinde kurulan taziyeye, Wan Mezopotamya Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma Dayanışma Birlik ve Kültür Derneği (MEBYA-DER), Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TUHAY-DER), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) il ve ilçe örgütleri, DEM Parti Wan Milletvekili Mahmut Dindar ve yüzlerce kişi katıldı. Kitle sık sık, “Şehîd namirin” sloganları attı. Saygı duruşunda bulunan kitle “Çerxa Şoreşê” marşı okundu. Ardında Numaş için dua edildi.

 

ERKOL İÇİN MEVLİD VERİLDİ

 

Numaş’ın taziyesi ziyareti ardından aynı heyet yüzlerce kişiyle birlikte 11 Kasım 2023 tarihinde çıkan çatışmada yaşamını yitiren HPG’li Sercan Erkol (Şoreş Zêwkî) için verilen mevlide katıldı. Erkol ailesinin evine varmadan bir önceki caddede kadınlar, “Şehîd namirin” sloganları eşliğinde alkış ve zılgıtlarla taziye yerine geldi.

Erkol’un Babası Hesen Erkol, taziyeye gelenlere teşekkür etti. 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version