Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fehmi Koru: Erdoğan, MHP’siz yeni bir denklem arayışında, peki Bahçeli onu bırakır mı?

Fehmi Koru: Erdoğan, MHP’siz yeni bir denklem arayışında, peki Bahçeli onu bırakır mı?


Gazeteci Fehmi Koru, son cumhurbaşkanlığı seçiminin bir sonraki seçimde Erdoğan’ın yeniden seçilmesi için Cumhur İttifakı’nın yeterli olmadığını gösterdiğine dikkat çekti. “İttifak küçük ortağın işine yaradığı kadar büyük ortağı sevindirmiyor” diyen Koru, “Cumhur İttifakı, bugünkü haliyle, Tayyip Erdoğan’ın veya AK Parti’nin göstereceği herhangi bir adayın, cumhurbaşkanı seçilebilmesini sağlayamayacak. Ya anayasanın değişmesi gerekiyor ya da Cumhur İttifakı’nın güçlendirilmesi… Her ikisi için de MHP’nin varlığı engel” yorumunu yaptı.

Koru, “Lafı fazla uzatmaya gerek yok: AK Parti -ve Cumhurbaşkanı Erdoğan- MHP’siz yeni bir denklem arayışında. Beştepe’deki 1100 küsur odanın çoğunda yeni denklem üzerinde çalışmalar yürütülüyorsa şaşırmam. Erdoğan- MHP dışında ortak arama arzusunda bulunsa bile, iktidarın küçük ortağı MHP -ve genel başkanı Bahçeli- Cumhur İttifakı’ndan ayrılmak niyetinde kesinlikle değil. Hangisi güçlüyse bu açmazdan o başarılı çıkacaktır” dedi.

Fehmi Koru, Karar‘daki yazısında MHP ile ortaklığın AKP’nin geleneksel tabanını çözdüğünü ifade etti. Koru, şunları söyledi:

“Bir miktar oyu MHP’ye kaydı, daha fazlası ise başka partilere kaçtığı gibi, henüz kaçmayanların da yeniden AK Parti’ye oy vermelerinin önündeki engel MHP… AK Parti’nin Kızılcahamam’da yaptığı toplantıda yönetim kademelerine yönelik eleştirilerin çoğunun MHP ile ortaklık üzerine olması beklenen bir sonuçtu. Lafı fazla uzatmaya gerek yok: AK Parti -ve Cumhurbaşkanı Erdoğan- MHP’siz yeni bir denklem arayışında. Beştepe’deki 1100 küsur odanın çoğunda yeni denklem üzerinde çalışmalar yürütülüyorsa şaşırmam. İki kez CHP genel başkanı Özgür Özel ile görüşmesi elbette anlamlı, ama dahası da var: Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimden sonra, ihmal ettiği bazı eski arkadaşlarıyla da görüştü. ‘Eski dost düşman olmaz’ derler ya, görüştüklerinden o tanıma girenler, kendisine ısrarla Türkiye’nin içte ve dışta kaybettiği zemini yeniden kazanabilmesi için öncelikli olarak yargı alanında güncelliği hiç eksilmeyen sorunların ortadan kaldırılması gerektiğini ifade ettiler.”

Ortağı MHP olmaya devam ettikçe AKP’nin bu konularda adım atmasının mümkün olmadığını belirten Koru, şöyle devam etti:

“Peki, o konular çözüme kavuştulmadıkları sürece AK Parti’nin yeniden itibara kavuşması mümkün mü? Yerel seçime kadar, Cumhurbaşkanı Erdoğan, genel başkanı olduğu partinin, Cumhur İttifakı ile de sorunların üstesinden gelebileceği ve iktidarını sürdürebileceği kanaatindeydi. Daha doğrusu öyle düşündüğü görüntüsü veriyordu. Bugün durum farklı. Ne olabilir? Kanaatimi tekrarlayacağım: AK Parti -ve Cumhurbaşkanı Erdoğan- MHP dışında ortak arama arzusunda bulunsa bile, iktidarın küçük ortağı MHP -ve genel başkanı Bahçeli- Cumhur İttifakı’ndan ayrılmak niyetinde kesinlikle değil. Hangisi güçlüyse bu açmazdan o başarılı çıkacaktır. Sorunu sandık da çözebilir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version