Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

EURO 2024 | Hollywood filmi tadında bir turnuva

EURO 2024 | Hollywood filmi tadında bir turnuva


HASAN CÜCÜK | HABER ANALİZ

EURO 2024’te grup aşamasında son maçlar hız kesmeden devam ediyor. Genelde turnuvalarda grup maçları seyir zevki düşük, mücadele vasat geçer. Ancak EURO 2024 tüm alışkanlıklarımızı çöpe attı. Film tadında bir turnuvaya şahitlik ediyoruz.

Turnuva başlamadan önce kesin favoriler Almanya, Fransa ve İngiltere olarak sıralanıyordu. Elbette bu ülkelerin yanına ‘sürpriz’ olarak Portekiz ekleniyordu. Son şampiyon İtalya ile birlikte İspanya’ya şans verenlerin sayısı oldukça azdı. Turnuvanın start almasıyla kağıt üzerinde şampiyonu belirlemenin erken olduğunu gördük. Mutlak favoriler zorlanırken, kimsenin dikkate almadığı İspanya turnuvanın öne çıkan ülkesi oldu.

Almanya ile birlikte üç kez kupayı kazanan İspanya, grup aşamasını firesiz geçti. İspanyollar, ölüm grubunda Hırvatistan ve İtalya’yı yenmeyi başardı. Özellikle 1-0 yendikleri İtalya karşısında fırtına gibi estiler. Bakmayın skorun 1-0 olduğuna. İtalyan eldiven Donnarumma tam 8 yüzde 100 gollük pozisyonda kalesini başarıyla savundu.

Sürprizler o kadar çok ki yaz yaz bitmez. A Grubu’nda hemen herkes ilk sıraya ev sahibi Almanya’yı yazıyordu. Almanlar 7 puanla lider oldu olmasına ama İsviçre karşısında öldü dirildi. 1-0 geride oldukları maçta beraberliği 90+2’de Fullkrug’la zor yakaladı. İsviçre sadece skor olarak değil oyun üstünlüğüne son dakikalara kadar götürdü. Rakibin en önemli silahları Musiala, Havertz ve Wirtz’i etkisiz hale getirdiler.

Dramın zirve yaptığı mücadeleye İskoçya ve Macaristan imza attı. 90 dakikada gol sesi çıkmadı. 10 dakşkalık uzatmanın artık son saniyeleri yaklaştığında İskoçya, kornerden rakip kalede gol arıyordu. Kornerden gelen topla hızla atağa çıkan Macarlar, Kevin Csoboth’la golü buldu. İskoçlar veda ederken, Macarlar devam vizesi aldı.

Ya Hırvatların yaşadığı dram? İspanya’ya 3-0 yenilerek EURO 2024’e başlayan Hırvatlar, grubun en zayıf halkası gösterilen Arnavutluk’la 2-2 berabere kaldı. Golü 6 dakikalık uzatmanın 5. dakikasında Klaus Gjasula’nın ayağından yediler. 3 puanı ceplerine koymaya hazırlanırken, beraberlikle yetinmek zorunda kaldılar.

Yoluna devam etmek için İtalyanları mutlak yenmek için sahaya çıktılar. Luka Modric kaçırdığı penaltı attığı golle telafi etti. Maçın bitimine saniyeler kala sahne alan Zaccagni skoru eşitledi. Önde girdiği uzatma dakikalarında yediği goller Hırvatlara tam 4 puana mal oldu. 2 puanda kalan Hırvatların en iyi 4 üçüncü arasında girebilmesi için birçok ihtimalin gerçekleşmesi  gerekiyor. Hırvatların efsane orta saha üçlüsü Modric, Brozovic ve Kovavic son kez bir turnuvada sahne aldılar.

Ve şimdilik son büyük sürprize Avusturya imza attı. Fransa’nın mutlak favori, Hollanda’nın ikincilik için avantajlı olduğu D Grubu’nda zirvenin sahibi Avusturya oldu. Ralf Ragnigk’in öğrencileri Polonya ve Hollanda’yı yenmeyi başardı. Her iki maçta attıkları 3’er gol kadar ortaya konan pozitif futbolları alkış aldı. Fransa’ya 1-0 yenildikleri maçta golü rakipten değil kendi oyuncusu Wöber’den gördü.

Mücadelenin üst düzey olduğu grup maçlarında ceza alanı dışından atılan gol sayısında artış dikkat çekti. Elbette bir de kalesini şaşıran oyuncuların çokluğu. Şimdilik kendi kalesine 7 gol atıldı. Portekiz karşısında Samet’in kalemize attığı gol ise turnuvanın en sıra dışı kendi kalesine gol de açık ara önde bulunuyor.

Grup maçları aksiyon film tadında geçti ve geçmeye devam ediyor. Eleme turlarında heyecan ve kalite daha yüksek olacaktır. EURO 2024, şampiyona tarihinin en iyi turnuvası olma yolunda hızla ilerliyor. Bize de keyifle maçları seyretmek kalıyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version