Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Barcelona orta sahasını rakip değil, sakatlıklar yıktı 

Barcelona orta sahasını rakip değil, sakatlıklar yıktı 


HASAN CÜCÜK | YORUM

Barcelona’nın ünlü altyapısı La Masia’dan yetişen Xavi ve Iniesta sadece kulüplerinin değil, dünyanın en iyi orta saha ikilisi oldular. Barcelona formasıyla kazanmadık kupa bırakmadılar. İspanya 44 yıl aradan sonra EURO 2008’te zirveye çıkarken, bu ikilinin katkısı büyüktü. Yine 2010 Dünya Kupası ve takip eden EURO 2012’de ülkelerini bir kez daha zirveye taşıdılar. İlerleyen yaşlarından dolayı artık fiziksel olarak Barcelona seviyesinin altında kaldıklarını anladıklarında, ‘aşklarına’ veda ettiler. Xavi teknik direktör olarak Barcelona’ya geri dönerken, Iniesta hala yeşil sahalarda ter dökmeye devam ediyor. İki yıldızın yerini doldurmaya en yakın aday olarak öne çıkan Gavi ve Pedri rakiplerinden çok sakatlık engeline takıldı.

Barcelona bu sezon inişli çıkışlı bir grafik sergiliyor. Lider Real Madrid’in 8 puan gerisinde üçüncü sırada yer alıyor. Sezon başından beri en sakatlıklar Barcelona’nın yakasını bir türlü bırakmadı. Gol makinesi Robert Lewandowski ve kaleci Ter Stegen haftalarca takımlarını yalnız bıraktı. Nou Camp Stadı yıkılıp yeniden yapıldığı için maçlarını Olimpiyat Stadı’nda oynaması da kötü performansın bir başka gerekçesi. Nou Camp’ın atmosferini Olimpiyat’ta bulmak mümkün değil. Bu sezon hanesinde yazan 3 yenilgiyi kendi sahasında alması, Nou Camp’ın ne kadar arandığını gösteriyor. Sakatlıklar doğal olarak teknik patron Xavi’nin planlarını altüst etti. En canını yakan iki genç yıldızının sakatlığı oldu. Hem de aylarca sürecek.

Sezona Barcelona kadrosunun değişmezi olarak başlayan Gavi, 12 maçta forma giydi. Genç yıldızın forma giydiği maçların sadece birinde Barcelona sahadan mağlup ayrıldı. Tek yenilgiyi El Clasico’da Real Madrid karşısında aldı. 8 maçtan 3 puan çıkarırken, 3 maçtan beraberlikle ayrıldı. Xavi’yi yıkan haber, milli maçtan geldi. EURO 2024 yolunda grupta kayıpsız ilerleyen İspanya, 19 Kasım’da sahasında Gürcistan’ı konuk etti. Dakikalar 26’yı gösterdiğinde ikili mücadelede sakatlanıp oyundan çıktığında aylarca yeşil sahalardan uzak kalacağından habersizdi.

Barcelona taraftarını yıkan haber bir gün sonra geldi. Gavi’nin ön çapraz bağları kopmuştu. Ameliyat edilen genç yıldızın yeşil sahalara dönmesinin 7-8 ayı bulacağı açıklandı. Bu sezonu kapattığı anlamına geliyordu. Sadece Barcelona değil İspanya içinde moraller bozulmuştu. Zira, genç oyuncu EURO 2024’te olmayacaktı. 19 yaşındaki Gavi, Barcelona formasıyla çıktığı 111 maçta 7 gol atarken, 14 de asist yaptı.

Hafta sonunda Athletic Bilbao’nun konuğu olan Barcelona sahadan golsüz beraberlikle ayrıldı. Skordan daha fazla moral bozan orta sahanın iki önemli ismi Frenki De Jong ve Pedri’nin sakatlanıp oyunu terk etmesiydi. İlk devrenin sonuna doğru rakibinin müdahalesiyle yerde kalan Pedri gözyaşlarıyla oyunu terk etti. Yeniden yeşil sahalara dönmesi nisan ayının ortalarını bulacak. 2019’da Las Palmas’tan 22 milyon Euro’ya transfer edilen 21 yaşındaki Pedri, 2021-22 sezonundan itibaren başı sakatlıklardan bir türlü kurtulmadı. Bu sezon geride kalan 27 haftanın 11’inde sakatlıktan dolayı takımını yalnız bıraktı. Forma bulduğu 16 maçta 2’şer gol ve asist katkısı verdi.

Genç oyuncu 2020-21 sezonunda müthiş bir grafik çizdi. Sezon boyunca kulüp ve milli takımla tam 72 maça çıkıp, sahada 5100 dakika kaldı. Ne sakatlık ne de kart cezası gördü. Ancak takip eden sezon Pedri’nin kâbusu oldu. Sık sakatlıklar yaşadı. 16 Eylül 2021’de başlayan sakatlıklardan yakası kurtulmadı. İlk sakatlığından dönmesi 3 haftayı buldu. Aynı yıl 30 Eylül’de tekrar sakatlandı. Tam 23 hafta yeşil sahalardan uzak kaldı. Sık sık uyluk sakatlığı yaşadı. Yetmezmiş gibi bir de koronadan dolayı takımını bıraktı. 16 Eylül 2021’de başlayan kabusundan dolayı Ahtletic Bilbao maçındaki sakatlığına kadar 71 maçta takımına katkı veremedi.

72 maç aralıksız forma giyen biyonik Pedri gitti, yerine sık sık sakatlanan Pedri geldi. Nisan ayının ortalarında tekrar takımdaki yerini alması bekleniyor. 133 maçta Barcelona formasını giyen Pedri, 18 gol ve 12 asistlik skor katkısı verdi. Genç yaşında müthiş bir istatistik yakalayan yıldız oyuncu rakiplerinden çok sakatlıkların engeline takıldı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version