Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Türkiye Süper ‘İstikrarsız’ Ligi… 

Türkiye Süper ‘İstikrarsız’ Ligi… 


HASAN CÜCÜK | YORUM

Fenerbahçe ve Galatasaray her geçen hafta takipçileriyle puan farkını arttırarak korakor bir şampiyonluk yarışı veriyor. Bu ikiliyi üçüncü sırada takip eden Beşiktaş’ın zirveyle puan farkı tam 24! Süper Lig’de Fenerbahçe ve Galatasaray dışında istikrarı yakalayan takım yok. Bir ara oynadığı futbolla dikkatleri üzerine çeken Kayserispor, Rizespor ve Adana Demirspor başarılarını sürdüremedi. Gelin Türkiye Süper İstikrarsız Ligi’ne yakından bakalım.

Önce zirve…

Diğer ekiplerin kayıpları oynadığı sezonda 63 puanla zirveyi paylaşan Fenerbahçe ve Galatasaray, Süper Lig tarihinde 24 haftada en fazla puan toplayan iki takım oldu. Üç puanlı sistemde ise 24. haftalar itibariyle en fazla puan toplayan takım, 1999-2000 sezonundaki performansıyla Galatasaray. Sezon sonuna bakıldığında ise 1988-89 sezonunda 93 puanla şampiyon olan Fenerbahçe kadrosu bu alandaki rekorun sahibi. İki ezeli rakip bu sezon ortaya koydukları görüntü ile bu kadroların puan rekorlarını da geride bırakmayı hedefliyor.

Süper Lig’de yarışın yanı sıra Avrupa’da da yollarına devam eden Fenerbahçe ve Galatasaray mağlubiyeti de unuttular. Fenerbahçe ve Galatasaray, 2023-24 sezonunda 24’ü Süper Lig, 12’si Avrupa kupaları ve iki de Türkiye Kupası olmak üzere toplam 38 maçı geride bıraktı. Bu karşılaşmalarda Fenerbahçe, ligde 1 kez ve Avrupa kupalarında 2 kez mağlubiyet yaşadı. Galatasaray ise ligde 1 kez yenilirken Avrupa kupalarında da 3 mağlubiyet gördü.

Fenerbahçe, son yenilgisini 30 Kasım’da Konferans Ligi’ndeki Nordsjaelland karşısında alırken Galatasaray, son mağlubiyetini Şampiyonlar Ligi’nde 12 Aralık’ta oynadığı FC Kopenhag mücadelesinde yaşamıştı. İki ekibin ortak noktası, son yenilgilerini Danimarka ekiplerine karşı deplasmanda aldı. Bu iki takım ligde sadece birer defa kaybederken Kasım ayından bu yana da bilekleri bükülmüyor. 4 Kasım’da Trabzonspor, Fenerbahçe’yi, 11 Kasım’da da Hatayspor, Galatasaray’ı mağlup ederek galibiyet sevinci yaşayabilen takımlar oldu.

Gelelim saman alevi gibi sönen takımlara….

Ligde 14. Sırada yer alan Kayserispor bu ekiplerin başında geliyor. Sezona Çağdaş Atan’la başlayan Kayserispor henüz 4 hafta sonra hocayla yollarını ayırdı. Çağdaş Atan yönetiminde 4 maçta 6 puan toplayan Kayserispor’da koltuğun yeni sahibi Recep Uçar oldu.  Uçar galibiyetle başlasa da takip eden 3 haftada sadece bir puan çıkardı. Rizespor galibiyetiyle birlikte Uçar’ın Kayserispor’u uçurduğu günler başladı. Oynanan 7 haftada 6 galibiyet ve bir beraberlik çıkardı. 15. hafta itibariyle Kayserispor topladığı 29 puanla, 40’ar puanlı Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ardından üçüncü sıradaydı.

Kayserispor’un alevini söndüren maç sahasındaki Fenerbahçe mücadelesi oldu. Haftalar sonra kaybetti. Lidere kaybetmesi normaldi ancak anormal olan Kayserispor bir daha galibiyet göremedi. Üst üste tam 7 hafta kaybetti. Zirveden hızla uzaklaştı. Mağlubiyet serisi Uçar’ı koltuğundan ederken, yerine Burak Yılmaz geldi. Burak Yılmaz yönetiminde çıkılan iki maçtan da beraberlik çıkarıldı. Teselli 7 hafta süren mağlubiyet serisinin bitmesi oldu. Üçüncü sıradan 14. basamağa kadar geriledi.

Süper Lig’de teknik adam değişikliğine gitmeyen 4 takımdan biri olan Rizespor, ligde 5’inci sırada yer buluyor. İlhan Palut’ın çalıştırdığı Karadeniz ekibi, sezonun ilk iki haftasını bir puanla kapattı. Ardından gelen 3 haftalık galibiyet serisini, bir beraberlik izledi. Bir daha galibiyet serisi yakalamak mümkün olmadı. Kayserispor, Galatasaray ve Gaziantep FK’ye peş peşe yenilerek 3 haftayı puansız kapattı. Son iki haftayı bir puanla kapatan Rizespor’da istikrar sıkıntısı devam ediyor. Ancak diğer takımların tel tel döküldüğü sezonda Rizespor yine de başarılı gözüküyor.

Fatura teknik adamlara kesiliyor

Bu sezon tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında mücadele eden Adana Demirspor sezona iddialı başladı. Patrick Kluivert’le başlanan sezonda Akdeniz ekibi ilk haftalarda iyi sonuçlar aldı. İlk yenilgisini 5. hafta Kasımpaşa deplasmanında aldı. Üst üste 3 haftayı galibiyetle kapatıp, bu yenilgiyi unutturdu. Yendiği takımlar arasında Beşiktaş ve Trabzonspor da vardı. İkinci yenilgisini bir başka İstanbul ekibi Karagümrük karşısında aldı. Konyaspor’u 3-0 yendikten sonra beraberlik serisi başladı. 3 haftada alınan 3 beraberliği, Samsunspor yenilgisi takip etti. Kötü gidişatın faturası Kluivert’e kesildi. Hollandalı giderken Adana Demirspor ligde 4’üncü sıradaydı.

Takım geçici olarak Serkan Damla’ya emanet edildi. Damla yönetiminde çıkılan 6 müsabakan sadece 6 puan çıkarılınca, yeni hoca şart oldu. Yeni isim tecrübeli Hikmet Karaman’dı. Ancak geride kalan 4 haftada Adana Demirspor henüz galibiyetle tanışmadı. Son iki haftayı yenilgiyle kapattı. Ligde hızla irtifa kaybedip 9. sıraya kadar geriledi. Adana Demirspor yönetimi herhalde ‘’Biz Kluivert’i neden gönderdik?’’ sorusunu soruyordur. Zira beğenmedikleri hocayı gönderdiklerinde takım 4’üncü sıradaydı.

Saman alevi gibi sönen takımlara değinmişken son haftalarda çıkış yakalayan Başakşehir ve Pendikspor’u not etmek lazım. Bakalım bu çıkış devam edecek mi? Yoksa saman alevinin halkası mı olacaklar? Bekleyip göreceğiz.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version