Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Toronto’da bir gün; çeşitlilik içinde ‘birlik’ arayışı 

Toronto’da bir gün; çeşitlilik içinde ‘birlik’ arayışı 


AHMET KURUCAN | YORUM

Kanada ziyaretimizde gittiğimiz ikinci şehir Toronto idi. Windsor’da olduğu gibi yetişkinler ve gençlerle ayrı ayrı sohbet imkanı olmadı. Büyük bir salonda hep birlikteydik. Programın adını “Sohbet-i Canan” koymuş arkadaşlar. Kısa sayılacak bir giriş konuşmasından sonra yazılı ve sözlü sorular yöneltti katılımcılar. Şimdi sorular etrafında kısa bir gezinti yapalım ve siz bu sorulardan hareketle o gün o salonda toplanmış sayıları 500’ü aşkın kişinin düşünce dünyalarını, durdukları yeri, endişelerini, mutluluklarını anlamaya gayret edin.

Soru-cevaplı bu sohbetin ardından duyduğum bir anektodu da aktarayım. Program sonrası hadiseyi yaşayan anne anlattı bana. Üniversitede okuyan kızı ile konuşmuş program sonrası. Demiş ki annesine: “Duydun değil mi anne Ahmet Abiyi? Sen benim sahibim değilsin.”

Ne demek bu?

Ben sohbet esnasında bir soruya cevap verirken demiştim ki, “Anne babalar olarak çocuklarınıza elbette sahip çıkmalısınız ama unutmayın siz onların sahibi değilsiniz. Sahip çıkmakla sahip olmayı birbirine karıştırmayın. Onlar, anne babaları olarak bizler vesilesiyle dünyaya gelmiş müstakil bireylerdir.”

Siz ne görüyorsunuz bilmiyorum. Benim gördüğüm bir spektrum ve spekturum bir ucundan diğer ucuna tabii ki inançları, eğitimleri, acı-tatlı tecrübeleri, ihtiyaçları, beklentileri, öfkeleri gibi tamamıyla insani düzlemde farklı duraklarda duran insanlar ve onların zihinlerinde var olan, çağdaş yaşamda karşılaştıkları reel sorunlara birlik-beraberlik içinde cevap arayışlarını görüyorum.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version