Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Beşiktaş, 3 puanı genç yıldızıyla aldı; Trabzonspor’da kaos! 

Beşiktaş, 3 puanı genç yıldızıyla aldı; Trabzonspor’da kaos! 


HASAN CÜCÜK | HABER YORUM

Sezonun 24. haftası iki yaralı devin mücadelesine sahne oldu. Sahasında Trabzonspor’u konuk eden Beşiktaş, genç yıldızı Semih Kılıçsoy’un golleriyle sahadan 2-0 üstün ayrıldı. Beşiktaş yenilgisi sonrası Trabzonspor artık ligde üçüncü değil. Üst üste 4 maçını da kaybetti. Avcı’nın ‘geçiş dönemi’ söylemi ‘çöküş dönemi’ oldu!

Beşiktaş ve Trabzonspor için şampiyonluk yarışı haftalar önce başlamadan bitmişti. Fenerbahçe ve Galatasaray’ın üst üste kazandığı haftalarda ligin diğer iki büyüğü kaybetme yarışına girdi. İlginç sonuçlar aldılar.

Trabzonspor son 3 maçını da kaybetti. Beşiktaş son 3 maçında gol atamadı. Sadece bir beraberlik çıkardı. İki taraf açısından derbi olduğu kadar kötü gidişatı durdurma maçıydı. Her ne kadar teknik adamlar olası bir yenilgide sorgulanmayacak olsa da taraftarla – takım arasındaki makas giderek artacaktı.

İki takımın moralini bozan sadece kötü gidişat değildi. Sakatlıklar ve Afrika Uluslar Kupası’ndan dolayı önemli eksikleri vardı. İki teknik adam da ideal 11 kurmakta zorlandı. Beşiktaş’ta Vincent Aboubakar, Alex-Oxlade Chamberlain, Amir Hadziahmetovic,  Salih Uçan sakatlıktan, Arthur Masuaku ise Afrika Uluslar Kupası’ndan dolayı takımını yalnız bıraktı.

Trabzonspor cephesinde ise Orsic, Hüseyin Türkmen ve Benkovic sakatlıktan, Pepe ve Onuachu Afrika Uluslar Kupası’ndan, Umut Bozok ise kadro dışı olmasından dolayı takımlarını Beşiktaş deplasmanında yalnız bıraktı.

Tüpraş Stadı’ndaki buluşmada gözlerin üzerinde olacağı iki isim vardı. Beşiktaş’ta Semih Kılıçsoy, Trabzonspor’da Enis Destan. Tel tel dökülen takımlarında ayakta kalan iki isimdiler. Semih 18, Enis 21 yaşında. Türk futbolunun geleceği olması beklenen iki yıldız adayı.

Maç hızlı başladı. İkili mücadele gol pozisyonlarına yansımadı. Daha çok orta alan mücadelesine sahne oldu. Trabzonspor rakibine oranla daha iyi ve organize gözüktü. Net gol pozisyonu bulamadılar ancak Beşiktaş kalesini sık sık rahatsız ettiler. Beşiktaş rakip alanda çoğalma sıkıntısı yaşadı. Son haftalarda yokları oynayan Cenk Tosun’un etkisizliğinin pozisyon fakirliğinde etkisi vardı.

Devre golsüz bitecek dendiği anda sahneye genç Semih çıktı. Ceza sahası dışında önüne düşen topu harika bir vuruşla ağlarla buluşturdu. Beşiktaş, oyun üstünlüğü kuramadığı rakibine karşı 1-0’lık skor üstünlüğüyle soyunma odasına gitti.

İkinci devre de benzer görüntü vardı. Trabzonspor beraberlik için yüklendi. Pozisyonlar da buldu. Fakat son vuruş ve final paslarındaki beceri eksikliği skoru değiştirmedi. Dakikalar 62’yi gösterdiğinde sahne yine Semih’indi. Cenk Tosun’dan aldığı pasla, üç Trabzonsporlu oyuncuyu peşine takıp kaleci Uğurcan’la karşı karşıya kaldığında topu ağlarla buluşturmakta zorlanmadı: 2-0

Trabzonspor skoru bire indirme şansını Trezeguet ile yakaladı. Visca’nın ‘Al da at’ pasında Mısırlı oyuncu zoru seçip, topu dışarı atmayı başardı. 89’da bir kez daha başrolde Trezeguet’nin olduğu pozisyonda kaleci Mert gole izin vermedi.

Abdullah Avcı, iki hafta önce 1-0 kaybettikleri Rizespor maçı sonrası, “Kimsenin olumsuz bir düşüncesi olmasın. Bugün tabelaya baktığımızda üçüncüyüz.” demişti. Üçüncü sırada olmayı başarı görmesi ayrı konu, bu başarıda Trabzonspor kadar Beşiktaş’ın da katkısı vardı. Zira, iki ekipte puan kaybı yarışındaydı. Beşiktaş yenilgisi sonrası Trabzonspor artık üçüncü değil. Üst üste 4 maçını da kaybetti. Avcı’nın ‘geçiş dönemi’ söylemi ‘çöküş dönemi’ oldu.

Beşiktaş önemli eksiklerine rağmen 3 hafta sonra 3 puanla tanıştı. Gollerin genç yıldızından gelmesi yüzleri güldüren bir başka etken. Kayıp sezonda Semih’i kazanmak, siyah-beyazlıların tesellisi olur. Her ne kadar 3 puan hanesine yazdırmış olsa da Beşiktaş’ın istikrarı yakalaması kolay gözükmüyor.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version