Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Merkez Bankası açıkladı; kısa vadeli borçlar rekor düzeye ulaştı

Türk Lirası


Erdoğan’ın mimarı olduğu ‘Türkiye ekonomi modeli’nde rekorların arkası keslmiyor… Merkez Bankası verilerine göre kısa vadeli dış borç stoku, geçen yılın kasım ayında 2022 yıl sonuna kıyasla yüzde 15,3 artarak 171,9 milyar dolara çıktı. 1 yıl içinde ödenmesi gereken dış borç ise 226,3 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti. Kısa vadeli dış borçlar, son 5 ayda 20 milyar dolar artarak üst üste beşinci kez rekor kırılmış oldu!

Merkez Bankası eski Başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, son verileri, “Haziran’dan sonra Merkez Bankası rezervlerindeki toparlanma daha çok kısa vadeli sermaye girişi ile sağlanmış görünüyor.” paylaşmıyla değerlendirdi.

Haziran’dan sonra Merkez Bankası rezervlerindeki toparlanma daha çok kısa vadeli sermaye girişi ile sağlanmış görünüyor. pic.twitter.com/gNeBmJgXjs

— Hakan Kara (@ali_hakan_kara) January 18, 2024

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından Kasım 2023 dönemine ilişkin kısa vadeli dış borç istatistikleri açıklandı. Buna göre, kısa vadeli dış borç stoku, kasım sonu itibarıyla 2022 sonuna kıyasla yüzde 15,3 artarak 171,9 milyar dolar düzeyinde gerçekleşti.

Bu dönemde, bankalar kaynaklı kısa vadeli dış borç stoku yüzde 8 artışla 67,3 milyar dolara, diğer sektörlerin kısa vadeli dış borç stoku da yüzde 7,9 artarak 58,3 milyar dolara yükseldi.

MB’ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version