Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Inzaghi kardeşler: Simone zirvede, Filippo dipte! 

Inzaghi kardeşler: Simone zirvede, Filippo dipte! 


HASAN CÜCÜK | YORUM

İtalya Serie A zirve mücadelesinde yine bildik takımlar var. Lider Inter’i Juventus takip ediyor. Bir başka Milano ekibi Milan da biraz geriden zirve takibine devam ediyor. Ligin en dibinde ise Salernitana yer alıyor. Zirvedeki ve dipteki takımın ortak özelliği; Inzaghi kardeşler tarafından çalıştırılıyor olması. Inter’i Simone, Salernitana’yı ise Filippo çalıştırıyor. Uzun yıllar yeşil sahalarda ter döken Inzaghi kardeşler, kramponlarını çıkardıktan sonra eşofmanlarını giydi. Kenara geçtiklerinde ise farklı bir manzara vardı.

Inzaghi kardeşlerin büyüğü Filippo, 9 Ağustos 1973’te doğdu. Profesyonel futbol yolculuğu 1991’de Piacenza’da başladı. Forvet hattında ter döken Filippo, 1996’da Atalanta’ya imza atana kadar silik bir görüntü verdi. Filippo Inzaghi’nin kendini bulması 1996’da Parma’dan ayrılıp Atalanta’ya transfer olmasıyla başlayıp, sezona damgasını vurdu. 33 maçta kaydettiği 24 golle krallık tacını taktı. Muhteşem çıkışıyla devlerin listesine girdi. Temmuz 1997’de 10 milyon Euro bedelle Juventus’a transfer oldu.

Filippo sıradan forvetlerden farklıydı. Fizik gücü üst seviyede hiçbir zaman olmadı. Hatta teknik kapasitesi de sınırlıydı. Ancak birçok forvette olmayan, doğru zamanda doğru yerde olma özelliğine sahipti. Adeta tek vuruşların oyuncusuydu. 4 yıl formasını giydiği Juventus’la bir Serie A şampiyonluğu yaşadı. 2001’de sürpriz bir kararla Milan’a transfer oldu. Milan, Filippo için Juve’ye 36 milyon Euro bonservis ödedi. Bu değişim efsaneleşmesinin yolunu sonuna kadar açtı.

Milan formasını futbola veda edeceği Temmuz 2012’ye kadar aralıksız giydi. Bu süreçte 2’şer Serie A ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu sevinci yaşadı. Atalanta formasıyla ulaştığı gol krallığına ne Juventus ne de Milan’da tekrarladı. İtalya milli formasını 57 maçta giyip, 25 gollük bir performans ortaya koydu. 2006 Dünya Kupası’nı kazanan takımın bir parçasıydı.

5 Nisan 1976’da doğan Simone abisinin izinden gitti. Doğdukları şehrin takımı Piacenza’da başlayan futbol serüveninde, mevkisi tıpkı abisi gibi forvetti. 1994’te profesyonel imzayı atan Simone, kariyeri boyunca abisi Filippo’nun gölgesinde kaldı. Kariyerinin büyük bölümü kiralık olarak geçti. 1999’da Parma’ya imza atana kadar 5 farklı takımda kiralık ter döktü. Kariyerinde en yüksek gol sayısına 1998-99 sezonunda Piacenza formasıyla 15 golle ulaştı.

1999-2000 sezonunda Lazio ile Serie A şampiyonluğu sevincinin yanı sıra 3 İtalya Kupası kaldırdı. Ancak bu başarılarda hiçbir zaman başrol oyunculardan olmadı. Sampdoria ve Atalanta’da kiralık oynayan Simone futbola 2010 yılında veda etti. 3 yaş küçük olduğu abisi Filippo’dan 2 yıl önce futbolu bıraktı…

Simone İnzaghi ve ağabeyi Flippo İznaghi… Futbolculuk kariyerlerinde Filippo zirvedeydi. Teknik adamlık kariyerlerinde ise Simone zirvede…

Inzahgi kardeşlerin teknik adamlık serüveni futbola veda ettikleri kulüplerde başladı. Filippo Milan, Simone Lazio’da teknik adamlık yıllarına ilk basamaktan başladı. U17 teknik direktörlüğü ile başladıkları yolculukları A takıma kadar devam etti. Filippo 2014’te büyük başarılara imza attığı Milan’ın teknik patronu oldu. Ancak birinci adamlık serüveni sadece bir yıl sürdü. 40 maçta 1,38 puan ortalaması yakaladı. Vasatın çok altında kaldı.

Milan başarısızlığı Filippo’nun teknik adamlığa büyük bir çizik attı. Artık üst düzey takımların kapısını çalmadığı bir isimdi. Venezia ve Bologna’dan sonra Haziran 2019’da Serie B’de mücadele eden Benevento’nun başına geçti. Tarihi bir başarıya imza atıp Benevento’yu en yakın rakibinin 18 puan önünde Serie A’ya taşıdı.

Bu başarısını Serie A’da kalıcı kılamadı. Çıktığı sezon yeniden Serie B’ye düşerken, Filippo görevinden ayrıldı. Brescia ve Reggina’dan sonra 22 Ekim’de Selernitana ile anlaştı. Geride kalan 12 haftada 1 puan ortalaması yakalayıp, ligin sonuna demir attı. 12 maçın yarısında sahadan mağlup ayrılılırken, 3’er maçta galibiyet ve beraberlik gördü.

Simone ise teknik adamlık serüveninde abisini gölgede bıraktı. 2010’da Lazio altyapısından başladığı hocalık serüveninde 2016’da A takımın başına geçti. 2016-21 arasında Lazio’yu çalıştırdı. 1,79 puan ortalamasına ulaştı. Bir İtalya Kupası ve 2 İtalya Süper Kupası’nı Lazio müzesine taşıdı. 2021’de Inter’le anlaşan Simone, 2’şer İtalya Kupası ve İtalya Süper Kupası kazanma başarısı gösterdi. Dikkat çeken bir başka başarısı Inter’i bu yıl Şampiyonlar Ligi’nde finale taşıması oldu. İstanbul’daki finalde Manchester City gülerken, Simone Inzaghi oynattığı pozitif futbolla övgünün adresi oldu.

Simone Inter’le şampiyonluk mücadelesi veriyor. Yarışta Juventus’un önünde yer alıyor. Filippo ise Selernitana ile ligde kalma hesapları yapıyor. İki kardeşten biri zirvede diğer dipte.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version