Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kadıköy’de gol sesi çıkmadı; pozisyon fakiri derbi

Kadıköy’de gol sesi çıkmadı; pozisyon fakiri derbi


HASAN CÜCÜK | HABER ANALİZ

Süper Lig’de günlerdir beklenen Fenerbahçe – Galatasaray derbisi başladığı gibi golsüz bitti. Trendyol Süper Lig’in 18. haftasındaki derbi karşılaşmasında Kadıköy’deki maçta Fenerbahçe ile Galatasaray 0-0 berabere kaldı. Pozisyon fakiri derbide bol faul vardı. Hakem Arda Kardeşler faulleri süzmede başarısız kaldı. Kolaya kaçıp her dokunmaya faul çaldı. Fenerbahçe çerçeveyi tutan şutu olmadan maçı tamamladı. Galatasaray adına ise sadece iki şut kaleyi buldu. Birer puana razı olan takımlar, yenilmeden ayrılma hedefine ulaştı.

Süper Lig’de nefes nefese şampiyonluk yarılı veren Fenerbahçe ve Galatasaray’ın 18. hafta buluşması günler öncesinden nefesler tutularak beklenmişti. 16 maç sonunda iki ekipte 43 puan toplamıştı. Sıralamayı averaj belirliyordu. Kazanan sadece 3 puanı hanesine yazdırmayacak, şampiyonluk yolunda moral üstünlüğü yakalayacaktı. Stresi bol bir derbi olacaktı. En az hata yapanın sonuca gideceği derbide her iki ekipte defans güvenliğini elden bırakmadı. Önce gol yememek için sahaya çıkmışlardı. Rakibin gol ayaklarına kilit vurmak hem İsmail Kartal’ın hem de Okan Buruk’un taktiğiydi. Nitekim Nelsson Edin Dzeko’yu, Djiku ise Icardi’yi gölge gibi takip etti.

Derbi olunca futbol beklentisi tavan yapıyor. Ancak ne yazık ki çoğu zaman pozisyon fakiri bir müsabaka oluyor. Nitekim Kadıköy’deki ilk yarı tatsız tuzsuz geçti. Bol bol faul vardı. Arda Kardeşler düdüğünü ağzından hiç düşürmedi. Topa müdahalelerde bile faul çalmayı ihmal etmedi. Galatasaray rakibinden topa daha çok sahip oldu. Hükmedilen topu tehlike bölgesindeki forvet oyuncularına aktarma sıkıntısı yaşadı. Barış Alper’in soldan getirdiği toplarla taraftarı heyecanlandıran aksiyonlar vardı.

Kadıköy’ün büyüsü Galatasaray için 21 yıl aradan sonra bozulmuştu. Son 4 maçtan üçünden galibiyet çıkarmayı başaran sarı-kırmızılar geçen sezon iki maçta da rakibini yenip şampiyon olmuştu. Son yıllarda moral ve skor üstünlüğünü rakibine kaptırması Fenerbahçe’nin oyununa yansıdı. Taraftar desteğine rağmen oyun kurmakta zorlandı. İsmail Kartal, Fred’in yerine İrfan Can Kahveci’yi kaydırırken, İrfan’dan boşalan yer için Cengiz Ünder’e şans verdi. Saha içindeki bu değişiklik sarı-lacivertlilerin oyununa doğrudan etki yaptı. Orta saha üstünlüğü Galatasaray’a geçti. İrfan Can takımı yönlendirecek paslar veremedi. Cengiz Ünder ise Barış Alper’e karşısında etkisiz kaldı.

İlk devre kaleyi bulan şut yoktu. Taraftarı heyecanlandıran tek şut ilk devrenin son dakikasında Kerem Demirbay’dan geldi. 20 faulun olduğu ilk devrede Fenerbahçe en az pas yaptığı ve sut çektiği maçı oynadı. Keza Galatasaray’da ilk devre 3 şutla en az rakip kaleyi yokladığı 45 dakikaya imza attı.

İkinci devrede de farklı bir görüntü yoktu. Cengiz Ünder’in çıkıp İsmail Yüksek’in oyuna girmesiyle İrfan Can Kahveci alışık olduğu pozisyona geçmesi Fenerbahçe’ye hareket getirdi. Kaleyi bulan ilk şut 70’de Hakim Ziyech’le geldi. İki dakika sonra Fenerbahçe adına en gole yaklaşılan pozisyona Szymanski imza attı. Sert şutunda top direğin yanından sahayı terk etti. Maç boyunca gole en çok yaklaşılan an ise Abdulkerim’in kornerden gelen şuta vurduğu kafa oldu. Bu pozisyonda Hırvat kaleci Livakovic gole izin vermedi.

Provokatör oyuncu görmek isteyen, Torreira’ya baksın!

Günler öncesinden beklenen derbi gol sesi olmadan bitti. Bu sezon Süper Lig’de en çok faul düdüğünün çalındığı maç oldu. Fenerbahçe ilk kez kaleyi bulan şut çekmeden maçı tamamladı. Gol ayakları Icardi ve Dzeko sessiz kaldı. Gol yememek taktiğiyle çıkan iki teknik adam da hedefine ulaştı.

Futbolsuz derbinin yazısı biterken Lukas Torreira’ya ayrı bir parantez açmam lazım. Provokatör oyuncu nasıl olur merakında olanlar Torreira’ya bakmalı. Sarı kart gördüğü pozisyonda bile sakatlanma numarası yapmaktan utanmadı. İkinci devre 15 dakikada 3 kez sakatlık numarası yaptı.

Ne yazık ki hakem Arda Kardeşler bu numarasını her zaman yedi. Ta ki sarı kart gördükten sonra yere yatmayı bıraktı. Lukas Torreira kadar onun bu provokatör davranıma müsamaha gösteren hakemi de kutlamak lazım.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version