Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Cenazesi karton kutuda teslim edilen Elçiçek için yürüdüler


ŞIRNEX – Cenazesi bir karton kutu içinde ailesine teslim edilen Menfiyat Elçiçek için Hezex’te yürüyüş düzenlendi.

 

Colemêrg’e bağlı Kato Marînos bölgesinde 2018 yılında çıkan bir çatışmada yaşamını yitiren YJA-STAR’lı Menfiyat Elçiçek’in (Axîn Seydo) cenazesinin, ailesine 5 yıl aradan sonra karton bir kutu içinde teslim edilmesine dönük tepkiler sürüyor.

 

Şirnex’in Hezex (İdil) ilçesinde MEBYA-DER öncülüğünde hastane kavşağında toplanan yüzlerce kişi, Elçiçek ailesinin evine doğru yürüyüşe geçti. HEDEP Şirnex milletvekilleri Newroz Uysal Aslan ile Mehmet Zeki İrmez’in de katıldığı yürüyüş sırasında sık sık “Axîn rumeta me ye (Axîn onurumuzdur)” sloganı atıldı.

Aile evinin önüne ulaşılmasının ardından milletvekilleri ve MEBYA-DER yöneticileri, aileyi ziyaret etti.

 

‘BAŞARIYA ULAŞAMAYACAKLAR’ 

 

Ziyaret sırasında konuşan HEDEP’li Newroz Uysal Aslan, cenazelere dönük bu yaklaşımın insanlık dışı olduğuna ifade etti. Aslan, “Yıllardır bu şekilde ailelerimize geri adım attırmak istiyorlar. Ailelere yıllarca cenazeleri verilmiyor veya cenazeleri verilirken ya karton kutularda ya da çuvallarda veriyorlar. Halkın cenazelerinin bu uygulamalara maruz kalmasını kabul etmiyoruz. Bu devlet yıllardır dilimize, varlığımıza, kimliğimize saldırıyor. Bu düşmanlığından vazgeçmiyor. Ama onların bu zulmüne rağmen ailelerimiz boyun eğmiyor ve onların sözleri Kürt halkına güç veriyor, bu mücadeleye güç veriyor. Bizi tutuklayıp öldürerek bitiremeyecekler ve bu şekilde yok etmek istiyorlar ama buna güçleri yetmiyor. İnsanlık dışı ve ahlak dışı bu politikayla başarıya ulaşamayacaklar” dedi. 

 

Ziyaret sırasında yine dualar okunup “şehit namirin” sloganları atıldı.

 

Kaynak: Mezopotamya Ajansı.
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version